Creta Carob

Νοστιμότατες, πανεύκολες βάφλες με μαγιά. Γίνονται πολύ απλά, ενώ η ζύμη μπορεί να ετοιμαστεί αποβραδύς και να ψηθεί το πρωί.

Υλικά συνταγής:

Χλιαρό γάλα: 1 1/2 κούπα
Λιωμένο βούτυρο: 85 γρ. (ή μαργαρίνη με βούτυρο)
Ζάχαρη: 2 κουταλιές σούπας (ή μέλι)
Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Βανίλια: 1 συσκευασία (2 – 3 γρ) ή 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα
Ελαφρά χτυπημένα αυγά: 2 μεγάλα
Αλεύρι: 2 κούπες
Ξερή μαγιά: 1 1/2 κουταλάκι

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε να αναμειχθούν (δεν χρειάζεται να ανακατευτούν πολύ καλά, αρκεί να υγρανθεί όλο το αλεύρι)
2. Σκεπάζετε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Το μείγμα θα αφρίσει. Τώρα αν θέλετε μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα ή να το χρησιμοποιείσετε αμέσως.
3. Ζεσταίνετε την βαφλιέρα και ψήνετε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σε βαφλιέρα που χωρά 1/2 κούπα ζύμη, πέρνουμε 8 βάφλες. Τις σερβίρετε αμέσως με ζάχαρη ή σιρόπι, μέλι, σαντιγί, φρούτα, παγωτό ή ότι άλλο σας αρέσει.

 

https://www.facebook.com/spicehousegreece

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *