Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ο χαλβάς του μπακάλη -όπως συνηθίζεται να λέμε το σουσαμένιο χαλβά- κάποιες φορές μας ανοίγει την όρεξη για δημιουργικότητες της ευκολίας και της απόλυτης νοστιμιάς. Τις έχουν τις θερμίδες τους, αλλά είναι πεντανόστιμα και επιπλέον νηστίσιμα αυτά τα μπουρεκάκια. 

 Υλικά για 12-14 μπουρεκάκια

  • 6-7 φύλλα κρούστας
  • σησαμέλαιο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • 200γρ. χαλβά του μπακάλη, σπασμένο με πιρούνι
  • 4 ρολά πορτοκάλι ή περγαμόνοτο γλυκό κουταλιού σταγγισμένο από το σιρόπι και ψιλοκομμένο ή 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 75γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες

 για το σερβίρισμα

  • άχνη ζάχαρη
  • κακάο

bourekakia halva 3edited

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος μια λαμαρίνα φούρνου.
  2. Κόβετε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος στη μέση. Mέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε τον χαλβά, τα κυβάκια του γλυκού ή τη μαρμελάδα και τη σοκολάτα.
  3. Παίρνετε μια μία τις λωρίδες των φύλλων και αφού τις αλείψετε με λίγο λάδι τοποθετείτε στο κάτω μέρος τους μια κουταλιά γέμιση. Φέρνετε από αριστερά και δεξιά το φύλλο να καλύψει τη γέμιση και τυλίγετε σε ρολό. Τα αραδιάζετε στη λαμαρίνα και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγη άχνη ζάχαρη και κακάο.

 

http://www.sweetly.gr/2016/04/bourekakia-nistisima-me-xalva-tou-bakali/#more-5234

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *