ΕΚΛΕΡ!!!!! απο το Cookoo.gr


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

http://cookoo.gr/γλυκά/εκλέρ

Σιγουρέψου ότι έχεις:

Για τη ζύμη των σου:
1 φλιτζ. αλεύρι σκληρό
1 φλιτζ. γάλα φρέσκο
8 κουταλιές Βιτάμ Soft
4 αβγά
λίγο αλάτι

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
2 φλιτζ. γάλα, χλιαρό
½ φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. γάλα κρύο
3 κρόκους αβγών
4 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές Βιτάμ Soft
1 βανίλια

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το γλάσο:
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές Βιτάμ Soft
1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές ζεστό νερό
2-3 κουταλιές Βιτάμ Soft για το άλειμμα
1 σακούλα ζαχαροπλαστικής

Ξεκινάμε!

1Βράσε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το Βιτάμ Soft και το αλάτι. Μετά πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας, για να μη σβολιάσει.
2Χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε να ανακατεύεις, μέχρι το περιεχόμενο της κατσαρόλας να γίνει μια αραιή ζύμη. Τότε κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε ένα-ένα τα αβγά, ανακατεύοντας πάντα.
3Είμαστε εντάξει με τη ζύμη, καιρός να της δώσεις και σχήμα εκλέρ! Χρησιμοποίησε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να το κάνεις, και τοποθέτησε τα εκλέρ σε ένα ταψί αλειμμένο με Bιτάμ Soft.
4Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 15 λεπτά, χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήσε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
5Αλλά έχουμε και συνέχεια. Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ρίξε λίγο-λίγο το κρύο γάλα και τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και τέλος πρόσθεσε το ζεστό γάλα και το Bιτάμ Soft ανακατεύοντας άλλη μια φορά.
6Ζέστανε την κρέμα σε μπεν μαρί, μέχρι να πήξει, πρόσθεσε τη βανίλια, ανακάτεψε και άφησε την κρέμα σου να κρυώσει.
7Για το γλάσο, λιώσε την κουβερτούρα και το Bιτάμ Soft σε μπεν μαρί, κατέβασε από τη φωτιά, πρόσθεσε τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθούν. Κουράγιο, τελειώνουμε…
8Κόψε τα εκλέρ οριζόντια στη μέση, γέμισέ τα με την κρέμα χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και βούτηξε την πάνω πλευρά του κάθε εκλέρ στη λιωμένη κουβερτούρα. Ουφ!
Καλή όρεξη!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *