Εκλέρ στιγμής με τσουρέκι και κρουασάν, χωρίς ψήσιμο, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!







Υλικά για 20 κομμάτια:
- 2 ατομικά τσουρεκάκια μακρόστενα τύπου 7days
- 5-6 κρουασανάκια βουτύρου
Για τη γέμιση:
- 1/2 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα
- σοκολατούχο γάλα (σε αντικατάσταση του κλασικού γάλακτος που αναγράφεται στο φάκελο της κρέμας ζαχ/κής αλλά για μισή δόση)
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Για τη γκανάζ:
- 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κοφτή κουτ.σ. μαργαρίνη
- 1/3 ποτηριού γάλα φρέσκο
- 1 σφηνάκι λικέρ baileys ή λικέρ καφέ
- τρούφα για διακόσμηση (προαιρετικά)
Ας τα φτιάξουμε:
- Κόβουμε τα τσουρεκάκια και τα κρουασανάκια σε μακρόστενα κομμάτια και τα ανοίγουμε στη μέση.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το σοκολατούχο γάλα μαζί με τη σκόνη να γίνουν σφιχτή κρέμα και στο τέλος βάζουμε και το ξύσμα.
- Γεμίζουμε κάθε “ζεύγος” απ’ τα κομμένα τσουρεκάκια και κρουασάν προσεχτικά με τη βοήθεια ενός κουταλιού η κορνέ. Κλείνουμε κάθε ζεύγος σε σάντουιτσάκια και βάζουμε για 30′ λεπτά στο ψυγείο να σταθούν.
- Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα, ρίχνουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια ανακατεύοντας να λιώσουν μέσα στο γάλα και να γίνει σοκολατένια γκανάζ. Στο τέλος ρίχνουμε τη μαργαρίνη και το λικέρ να ενωθούν στο μείγμα.
- Στρώνουμε στο πάνω μέρος κάθε γεμισμένου “εκλέρ” τη λιωμένη γκανάζ και αν θέλουμε διακοσμούμε με τρούφα. Βάζουμε στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει καλά και καταναλώνουμε εντός λίγων ημερών!
Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ 🙂
Μαριφάνη







Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πανεύκολες & υγιεινές μπάρες με φυστικοβούτυρο χωρίς ψήσιμο, το απόλυτο γλυκό-σνακ διατροφής, από το...
«Τα Εκλέρ μου», από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το ionsweets.gr!
Πεντανόστιμα Εκλέρ (Τα διάσημα Γαλλικά Εκλέρ)-VIDEO - Vanilla Eclairs Recipe by Dimitris Mihailidis ...
Κοκ εύκολα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
" Σοκολατένιο-Τσουρεκοεκλέρ ", από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.gr
Μπισκότα με nutella, φουντούκι και βρώμη ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with...
Αφήστε μια απάντηση