Εκλέρ στιγμής με τσουρέκι και κρουασάν, χωρίς ψήσιμο, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!







Υλικά για 20 κομμάτια:
- 2 ατομικά τσουρεκάκια μακρόστενα τύπου 7days
- 5-6 κρουασανάκια βουτύρου
Για τη γέμιση:
- 1/2 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα
- σοκολατούχο γάλα (σε αντικατάσταση του κλασικού γάλακτος που αναγράφεται στο φάκελο της κρέμας ζαχ/κής αλλά για μισή δόση)
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Για τη γκανάζ:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κοφτή κουτ.σ. μαργαρίνη
- 1/3 ποτηριού γάλα φρέσκο
- 1 σφηνάκι λικέρ baileys ή λικέρ καφέ
- τρούφα για διακόσμηση (προαιρετικά)
Ας τα φτιάξουμε:
- Κόβουμε τα τσουρεκάκια και τα κρουασανάκια σε μακρόστενα κομμάτια και τα ανοίγουμε στη μέση.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το σοκολατούχο γάλα μαζί με τη σκόνη να γίνουν σφιχτή κρέμα και στο τέλος βάζουμε και το ξύσμα.
- Γεμίζουμε κάθε “ζεύγος” απ’ τα κομμένα τσουρεκάκια και κρουασάν προσεχτικά με τη βοήθεια ενός κουταλιού η κορνέ. Κλείνουμε κάθε ζεύγος σε σάντουιτσάκια και βάζουμε για 30′ λεπτά στο ψυγείο να σταθούν.
- Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα, ρίχνουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια ανακατεύοντας να λιώσουν μέσα στο γάλα και να γίνει σοκολατένια γκανάζ. Στο τέλος ρίχνουμε τη μαργαρίνη και το λικέρ να ενωθούν στο μείγμα.
- Στρώνουμε στο πάνω μέρος κάθε γεμισμένου “εκλέρ” τη λιωμένη γκανάζ και αν θέλουμε διακοσμούμε με τρούφα. Βάζουμε στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει καλά και καταναλώνουμε εντός λίγων ημερών!
Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ 🙂
Μαριφάνη












Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κέικ μωσαϊκό ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ(VIDEO), από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Τάρτα Σοκολάτας Χωρίς Ψήσιμο(VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Απίθανα γαλλικά Εκλέρ, από τον Λευτέρη και τη Δήμητρα του foodstates.gr!
Κωκ σε παραλλαγή από την Bianka και τις "Μαγειρικές Διαδρομές" !
Σοκολατένια τάρτα με φράουλες χωρίς ψήσιμο (VIDEO), από το sintayes.gr!
Εκλέρ με φύλλο κρούστας από την Χρυσή Ζύμη!
Αφήστε μια απάντηση