Οδηγίες
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε την φαρίνα, το νερό, το μπείκιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
- Την χωρίζουμε σε 2 φόρμες 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά.
- Βάζουμε το μισό γάλα μαζί με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε.
- Στο υπόλοιπο γάλα ενσωματώνουμε το νισεστέ, το αλεύρι και τους κρόκους.
- Τα σουρώνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνουν κρέμα.
- Την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
- Χρησιμοποιούμε τον ένα παντεσπάνι ως βάση.
- Για μεγαλύτερη ευκολία τα βάζουμε σε αποσπώμενη φόρμα.
- Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος.
- Την περιχύνουμε πάνω από το γλυκό.
- Βάζουμε το κοκ στο ψυγείο για 30 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Αφήστε μια απάντηση