Υγρή σοκολατόπιτα με φουντούκια, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Υγρή σοκολατόπιτα που λιώνει στο στόμα με αλεσμένα φουντούκια στη γέμιση και χοντροκομμένα, τραγανά φουντούκια στην επιφάνεια – χρειάζεται να πούμε περισσότερα;
Η συνταγή είναι χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη.
Συστατικά
- 130 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- 110 γρ βούτυρο ανάλατο
- 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 160 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 100 (60 + 40) γρ φουντούκια ψημένα, ανάλατα
- 15 γρ κακάο ΙΟΝ
Ειδικό Σκεύος
τσέρκι 20εκ.
Μέθοδος
- Κρατάμε 40 γρ φουντούκια στην άκρη, και τα χοντροκόβουμε με μαχαίρι.
- Αλέθουμε τα υπόλοιπα 60 γρ φουντούκια στον επεξεργαστή τροφίμων ώσπου να γίνουν σκόνη.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε μέσα το μείγμα κουβερτούρας/βουτύρου και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε τα αλεσμένα φουντούκια με το κακάο και τα ανακατεύουμε.
- Τα προσθέτουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε ένα τσέρκι 20 εκ. με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με τα 40 γρ χοντροκομμένα φουντούκια.
- Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 190 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά και έπειτα στους 170 βαθμούς για άλλα 15-20 λεπτά.
- Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει καλά προτού την ξεφορμάρουμε και τη σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, σκέτη, με παγωτό βανίλια ή με λίγη κρεμ φρες.
- Φυλάμε τη σοκολατόπιτα που περίσσεψε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, για 3-4 μέρες.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://ionsweets.gr/recipe-items/ygri-sokolatopita-me-fountoukia/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατόπιτα από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Γλειφιτζούρια με χαλβά με ξύσμα λεμόνι – μανταρίνι και ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας, από τον Μιχά...
Μους με κουβερτούρα ΙΟΝ και σάλτσα φράουλας, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Millefeuille με μους λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Υπέροχη σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ, από τον Αλέκο Αλοίζο!
Μους με κουβερτούρα και ΙΟΝ Dark με αμύγδαλα και αλατισμένη καραμέλα, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ...
Αφήστε μια απάντηση