Σοκολατόπιτα με φιστίκια Αιγίνης, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 100 γρ
- μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοκολάτα κουβερτούρα: 350 γρ., σπασμένη σε κομμάτια
- βούτυρο αγελαδινό: 225 γρ.
- αυγά: 4
- ζάχαρη: 225 γρ.
- αλάτι: λίγο
- φιστίκια Αιγίνης: 150 γρ., χοντροκομμένα και λίγα σε σκόνη
- βανίλια σε σκόνη: 1
Εκτέλεση συνταγής
- Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Σε μπεν μαρί λιώνετε τα 225 γρ σοκολάτα με το βούτυρο. Αφήνετε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Στο μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3΄-4΄.
- Προσθέτετε τη χλιαρή, λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα στο μίξερ για 1΄. Ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας-αυγών, το μείγμα αλευριού, τα χοντροκομμένα φιστίκια και την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομματάκια.
- Βουτυρώνετε και στρώνετε λαδόκολλα σε ορθογώνια φόρμα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στις αντιστάσεις στη χαμηλότερη σχάρα, για 30΄. Πασπαλίζετε με τα φιστίκια σε σκόνη και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε σκέτο, με κρέμα ή με παγωτό.
Συμβουλή
Μπορείτε να φτιάξετε τη σοκολατόπιτα με μείγμα ξηρών καρπών, ωμών, βάζοντας και ένα μέρος λευκό αμύγδαλο χονδροκομμένο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατόπιτα με άρωμα μανταρινιού και βάση από μπάρες, από τον Λάμπρο Βακιάρο και το olivemagazine.g...
Σιροπιασμένη σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη, από την Ντίνα Καρα και το cuzinaglutenfree.blogspot.com!
Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr!
Σοκολατόπιτα η μεταξένια, χωρίς ψήσιμο, από το sintayes.gr!
Σοκολατόπιτα “Όασις” με φράουλες σε μπισκοτένια βάση, από το sintayes.gr!
Γρήγορη σοκολατόπιτα(Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση