Ζουμερή σοκολατόπιτα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!







Με γιαούρτι!
Υλικά
300 γρ φαρίνα
2 αυγά
400 γρ ζάχαρη καστανή
2 γιαούρτια στραγγιστά 2%
120 ml ηλιέλαιο
1 κουταλιά σόδα
3 κουταλιές στιγμιαίου καφέ
60 γρ κακάο
2 βανίλιες
200 ml νερό
Γλάσο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές κακάο
40 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Διαλύουμε τον καφέ στο νερό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, την σόδα και τις βανίλιες.
Βάζουμε λίγο αλάτι, τον καφέ και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40×30 εκατοστών.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το κακάο.
Όταν ομογενοποιηθεί το κατεβάζουμε και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Περιχύνουμε το γλυκό με το γλάσο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία
<3












Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Φουντουκοσοκολατόπιτα", από την Σόφη Τσιώπου και τις "Λιχουδιές της Σόφης"!
Σοκολατόπιτα με ρευστή σάλτσα καραμέλας, από την Αργυρώ μας!
Σοκολατόπιτα με ινδοκάρυδο, από το sintayes.gr!
Νηστίσιμη, αφράτη πετιμεζόπιτα με σοκολάτα, από την Madame Ginger!
Σοκολατόπιτα με πραλίνα, από την Αργυρώ μας !
Σοκολατόπιτα με άρωμα μανταρινιού και βάση από μπάρες, από τον Λάμπρο Βακιάρο και το olivemagazine.g...
Αφήστε μια απάντηση