Ζουμερή σοκολατόπιτα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!
Με γιαούρτι!
Υλικά
300 γρ φαρίνα
2 αυγά
400 γρ ζάχαρη καστανή
2 γιαούρτια στραγγιστά 2%
120 ml ηλιέλαιο
1 κουταλιά σόδα
3 κουταλιές στιγμιαίου καφέ
60 γρ κακάο
2 βανίλιες
200 ml νερό
Γλάσο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές κακάο
40 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Διαλύουμε τον καφέ στο νερό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, την σόδα και τις βανίλιες.
Βάζουμε λίγο αλάτι, τον καφέ και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40×30 εκατοστών.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το κακάο.
Όταν ομογενοποιηθεί το κατεβάζουμε και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Περιχύνουμε το γλυκό με το γλάσο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία <3
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ρολό σοκολατόπιτας με στέβια, από τον Παντελή Κατρακάρη και τo thinkdrops.gr!
Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη, από την Αργυρώ μας!
Σοκολατόπιτα σε 25 λεπτά, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Σοκολατόπιτα σιροπιαστή, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Σοκολατόπιτα με ζάχαρη καρύδας, από την Αντριάνα και το "Γλυκιές δημιουργίες by Andriana"!
Οικονομική και εύκολη σοκολατόπιτα με ιδιαίτερο γλάσο (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και...
Αφήστε μια απάντηση