Ζουμερή σοκολατόπιτα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 Με γιαούρτι!

Υλικά

300 γρ φαρίνα
2 αυγά
400 γρ ζάχαρη καστανή
2 γιαούρτια στραγγιστά 2%
120 ml ηλιέλαιο
1 κουταλιά σόδα
3 κουταλιές στιγμιαίου καφέ
60 γρ κακάο
2 βανίλιες
200 ml νερό

Γλάσο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές κακάο
40 γρ βούτυρο
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Διαλύουμε τον καφέ στο νερό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, την σόδα και τις βανίλιες.
Βάζουμε λίγο αλάτι, τον καφέ και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40×30 εκατοστών.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το κακάο.
Όταν ομογενοποιηθεί το κατεβάζουμε και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Περιχύνουμε το γλυκό με το γλάσο και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία <3

Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο, φαγητό και εσωτερικός χώρος

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *