Τούρτα τιραμισού ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΕΔΩ ..http://koykoycook.gr/?p=5430
η αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ
1 φλιτζάνι του τσαγιού δυνατό καφέ (εσπρέσο η γαλλικό η νεσκαφέ)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο η μισό κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλο
Αναμείξτε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1000 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
220 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Αφήστε το τυρί εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.
Χτυπήστε το τυρί στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μαζί με την άχνη.
Προσθέστε σταδιακά την κρέμα γάλακτος μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μην παραχτυπήσετε το μείγμα.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Κόψτε το παντεσπάνι στα 3.
Ποτίστε την πρώτη βάση με το μείγμα του καφέ.
Στρώστε το πρώτο στρώμα της κρέμας.
Συνεχίστε με την δεύτερη βάση και μετά με την τρίτη,
Ποτίστε και την τρίτη βάση.
Εμείς βάλαμε το μείγμα του τυριού σε μεγάλο κορνέ μίας χρήσης
και στρώσαμε από κάτω μέχρι πάνω το γλυκό μας με μικρές ροζέτες.
Το ίδιο κάντε και από πάνω από το γλυκό.
Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.
Πριν το σερβίρετε πασπαλίστε με άγλυκο κακάο σκόνη .
Μην βάλετε το κακάο μόλις τελειώσετε το γλυκό σας γιατί μέσα στο ψυγείο υγραίνεται και σκουραίνει.
Τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση ..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τιραμισού, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
Τιραμισού με βρώμη χωρίς ζάχαρη, από τον Γιώργο Τσούλη!
Τιραμισού με τσουρέκι, από το "Realfood", και την αξέχαστη, αγαπημένη μας Αλεξία Αλεξιάδου† !
Το πιο ωραίο παγωτό τιραμισού (τούρτα) από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τον Γαβριήλ Νικολαϊδη !
Μπόμπα με σεμιφρέντο τιραμισού, από τη Ιωάννα Σταμούλου και το OliveMagazine.gr!
Τιραμισού χωρίς αυγά: γρήγορο & λαχταριστό, από την 'Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!
Αφήστε μια απάντηση