Τιραμισού, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το ιταλικό γλυκό τιραμισού με τη γεύση του καφέ να προκαλεί έκρηξη στον ουρανίσκο, κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις. Εδώ, η συνταγή για να το απολαύσετε στο σπίτι.

ΥΛΙΚΑ

Για το τιραμισού

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ (24 τεμ.)
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 300 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 40 γρ. άχνη ζάχαρη
  • κακάο για το πασπάλισμα
  • 125 γρ. δυνατό εσπρέσο
  • 80 γρ. κονιάκ
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα τιραμισού

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε ώστε να δημιουργηθεί μια μαλακή σαντιγί.

Για το σιρόπι

Ρίχνουμε τη ζάχαρη στον ζεστό καφέ και ανακατεύουμε έως ότου να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Για την σύνθεση

Μουσκεύουμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα και τα στρώνουμε σε μία πιατέλα ή σε ένα μεγάλο μπολ. Απλώνουμε κρέμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, τελειώνοντας με κρέμα. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και, πριν σερβίρουμε το τιραμισού, πασπαλίζουμε με κακάο.

* Η συνταγή για το τιραμισού είναι από το δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό.

Το δέκατο τεύχος είναι αφιερωμένο στον καφέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το δέκατο τεύχος πατώντας εδώ.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *