Γιγαντιαίο OREO Κωκ απο την αγαπημένη μας Αργυρώ!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά συνταγής

Για την κρέμα OREO

150 γρ. ζάχαρη (1 φλ. και 2 κ.σ.)
3 κρόκους από μεγάλα αβγά
60 γρ. αλεύρι (1/2 φλ.)
60 γρ. κόρν φλάουρ(1/2 φλ.)
1 λίτρο γάλα (4 φλ. )
1 βανίλια
1 συσκευασία (185 γρ.) Double OREO

Για το παντεσπάνι

6 μεγάλα αβγά χωρισμένα
200 γρ. ζάχαρη (1 φλ.)
2 βανίλιες
125 γρ. αλεύρι(1 φλ. )
35 γρ. κόρν φλάουρ (1/4 φλ.)
2 κ.γ. baking powder
2 πρέζες αλάτι
50 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το γλάσο σοκολάτας
250 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο
1 συσκευασία (246 γρ.) OREO με λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε το μισό γάλα και την μίση ζάχαρη να ζεσταθεί. Σε μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρύο γάλα, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ. Με σύρμα τα διαλύουμε. Παίρνουμε ζεστό γάλα και αραιώνουμε το κρύο μίγμα. Ανακατεύοντας, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με σύρμα να πήξει. Προσθέτουμε την βανίλια και τα τριμμένα OREO. Βάζουμε σε μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί 32 εκ. (ή μοιράζουμε σε δυο ταψάκια 22 εκ.)
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το baking powder και το αλάτι.
Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν. Ρίχνουμε τις βανίλιες.
Σε άλλο μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 1′ να γυαλίσει. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα αβγά. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το χλιαρό βούτυρο. Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 25′ -30′. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Tip: αν θέλουμε βρέχουμε το παντεσπάνι με σιρόπι.

Για το γλάσο

Ζεσταίνουμε την κρέμα. Μόλις φουσκώσει περιχύνουμε τη σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε λίγο να σταθεί μέχρι να κρυώσει.

Κόβουμε στη μέση το παντεσπάνι, γεμίζουμε με την κρέμα OREO και σκεπάζουμε. Περιχύνουμε με το γλάσο. Πασπαλίζουμε σπασμένα OREO με λευκή σοκολάτα.

Μπείτε στη σελίδα Oreo Cookieng στο Facebook για να μάθετε περισσότερα Oreo μυστικά, tips και νέα!

Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1 Oreo Cookieng .

http://www.argiro.gr/Recipe/Γιγαντιαίο-OREO-Κωκ-Το-Πρωινό-25-10

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *