Blondies (brownies λευκής σοκολάτας), από την Madame Ginger!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μαύρη, γάλακτος και λευκή σοκολάτα, είναι όλες απολαυστικές. Τα brownies (όπως αυτά με το φυστικοβούτυρο) είναι έρωτας παλιός και δεν τον αλλάζω. Όμως με το που δοκίμασα τα blondies, δηλαδή τα “ξανθά” brownies με λευκή σοκολάτα, η καρδιά μου σπαρτάρισε και πάλι για ένα γλυκό συναρπαστικό.


Πώς να στα περιγράψω; Πρέπει να τα δοκιμάσεις. Η λευκή σοκολάτα, καθώς ψήνεται, δίνει μια υπόγευση βουτύρου και καραμέλας, κάτι σαν butterscotch ή toffee. Δε θυμίζουν τα κλασικά brownies, αλλά -πίστεψέ με- είναι όπως τα ονειρεύτηκες. Γλυκά, γήινα, ανεπιτήδευτα.

image

Blondies (brownies λευκής σοκολάτας)

  • Μερίδες: 10-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40-45

Υλικά για τα blondies

  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα, τεμαχισμένη
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για την επικάλυψη

  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα, τεμαχισμένη
  • 2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

1) Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ανοξείδωτο μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί).

2) Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να έχουμε λείο μείγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

3) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

4) Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από το καθένα και το αλάτι.

5) Βάζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

5) Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα ή πυρίμαχο σκεύος, περασμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 40-45 λεπτά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

6) Αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

7) Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί).

8) Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ομογενοποιηθούν.

9) Περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα τα κομμάτια blondies και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, πριν σερβίρουμε.

image
#LoveOnly,
Madame Ginger

 

https://www.madameginger.com/syntages/glyka/sokolata/ta-blondies-brownies-leukis-sokolatas-pou-oneireutikes/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *