Μεγάλο σοκολατένιο brownie, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά 

135 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ κακάο σε σκόνη
150 γρ κουβερτούρα Nestlé Dessert Greece] σε κομμάτια
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεσαία αυγά
1 κ. σούπας λάδι καρύδας (για άρωμα)
1/2 κ. γλυκού baking
1 πρέζα αλάτι
150 ml μέλι
1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα και το λάδι καρύδας ανακατεύοντας ελαφρώς με μία μαρίζ. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μέλι και ένα ένα τα αυγά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) το κακάο (επίσης κοσκινισμένο), το baking και το αλάτι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και αφού ανακατέψουμε καλά καλά προσθέτουμε τα καρύδια και και ρίχνουμε το μείγμα μας σε στρογγυλό μικρό ταψάκι 20-22 εκ (αφού πρώτα στρώσουμε μια λαδόκολλα). Ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο-λογικά δε χρειάζεται περισσότερο για να μείνει λίγο υγρό).
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και απολαμβάνουμε.

Τips
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι με αλεύρι αμυγδάλου.
Προσοχή μη το παραψήσετε – δε θα σας βγει υγρό.
Σε περίπτωση που δεν έχετε λάδι καρύδας δεν πειράζει μην το βάλετε-αντ’ αυτού προσθέστε ένα λοβό βανίλιας ή εάν δεν πρόκειται να δοθεί σε παιδιά προσθέστε ένα σφηνάκι κονιάκ.
Εγώ εδώ πρόσθεσα και μερικά κομματάκια από γλυκό κεράσι, έτσι για τσαχπινιά.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *