BLUE VELVET CUPCAKES από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το “koykoycook” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

.. άσπρο-μπλε σήμερα ..εορταστικά, όπως το απαιτεί η μέρα !

 

 

ΥΛΙΚΑ (35 τεμ περίπου)

3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

μισό κουταλάκι αλάτι

12 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft

1,1/2 φλυτζανιού ζάχαρη

4 αυγά και ένα ασπράδι

4 βανιλέτες Alsa

1,1/2 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος

1 φακελάκι δάκρυα σοκολάτας( μισό φλυτζάνι)

Χαρτάκια ψησίματος για κάπ κέικς

2-3 κουταλάκια του γλυκού χρώμα ζαχαροπλαστικής royal blue της Wilton

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 φλυτζάνια περίπου έτοιμο άσπρο γλάσσο της Wilton

300 gr σοκολάτα κουβερτούρα για τα πανιά

μπλέ νιφάδες για την διακόσμηση

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 c.
Προσθέστε τα αυγά ένα ένα και τις βανιλέτες..
Σε ένα μπώλ βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και το μπαίκιν.
Ρίξτε στο μίξερ το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος.
Προσθέστε το χρώμα..Ρίξτε μέσα τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε καλά..
Βάλτε χαρτάκια ψησίματος μέσα στις θήκες για κάπκεικς και γεμίστε τα κατά τα 3/4 ..

Ψήστε περίπου για 15-20 λεπτά..Αφήστε τα να κρυώσουν καλά.

Σε μπαίν μαρί, σε σιγανή φωτιά ζεσταίνετε το γλάσσο ανακατεύοντας συνεχώς..
Βουτάτε τα κάπ κέικς μέσα να καλυφθούν καλά..
Μπορείτε να καλύψετε τα κάπκεικς με λιωμένη άσπρη σοκολάτα(γύρω στα 200 γρ )
που θα έχετε προσθέσει και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος.

Ρίξτε στο κέντρο μπλε διακοσμητικές νιφάδες…
Λιώστε την σοκολάτα σε μπαίν μαρί ..
Αφήστε την να κρυώσει καλά και βάλτε την σε κορνέ ..

Κόψτε την μύτη από κάτω και < κόψτε > σοκολατένια πανιά
πάνω σε χαρτί ψησίματος ..Αφήστε τα να στερεοποιηθούν και βάλτε τα πάνω στα κάπ κέικς..

 

 

http://koykoycook.gr/?p=6586


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *