Red velvet cupcakes, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Απλά ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΑ !!!
Συστατικά
  • 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 ml καλαμποκέλαιο
  • 190 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 μεσαία αυγά + 1 κρόκο
  • 1 κ. σούπας κακάο σε σκόνη
  • 260 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 145 ml ξυνόγαλα
  • 1 κ. γλυκού baking
  • 1 κ. γλυκού σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ. σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για το frosting
  • 170 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 60 γρ τυρί κρέμα
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη

 

 

 

 

   

Εκτέλεση

Αρχικά βγάζουμε από το ψυγείο το βούτυρο και τα αυγά και αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά μας υλικά (αφού πρώτα κοσκινίσουμε αλεύρι και κακάο). Δηλαδή ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το baking και τη σόδα. Ανακατεύουμε ελαφρώς.

Σε κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά με τελευταίο τον κρόκο και ξεκινάμε να ρίχνουμε σταδιακά και εναλλάξ το ξυνόγαλα με το μείγμα των στερεών μας. Ανακατεύουμε ελαφρώς  με μαρίζ και προσθέτουμε τελευταίο το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Σε φόρμα για μάφιν, αφού βάλουμε τις χάρτινες θήκες της αρεσκείας μας, ρίχνουμε το μείγμα μας (λογικά 10 με 12 τμχ) θα πρέπει να σας βγουν ανάλογα με τη μέγεθος τους.

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα και ψήνουμε για 25-30 το πολύ λεπτά. Προσοχή δε θέλουμε να μας στεγνώσουν (η συνταγή αυτή πρέπει να μας δώσει υγρά κεκάκια).

Αφήνουμε για αρκετή ώρα να κρυώσουν καλά καλά.

Ταυτόχρονα ξεκινάμε τη διαδικασία για το frosting. Αφού έχουμε αφήσει όλα μας τα υλικά εκτός ψυγείου τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μας βγει ένα πολύ αφράτο αποτέλεσμα.

Γαρνίρουμε τα κρύα μας muffin που πλέον έγιναν cupcakes και λίγη ώρα μετά (εαν μπορούμε να περιμένουμε) τα απολαμβάνουμε.

Είναι εξαιρετική συνταγή και το frosting είναι λίγο από πάνω και χωρίς πολύ ένταση σε βούτυρο και ζάχαρη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Καλή σας απόλαυση!

 

Tips

Eάν επιθυμείτε στο μείγμα για τα cupcakes αφαιρείτε τελείως το βούτυρο αντικαθιστώντας το με καλαμποκέλαιο.

 

Εάν δε θέλετε frosting τρώγονται και σκέτα.

Εαν πάλι θέλετε παιχνίδι τύπου cake pops θρυμματίζετε τα κεκάκια σας με τα χέρια (να γίνει μείγμα ψιχουλιαστό, ρίχνετε το frosting μέσα απευθείας και αφού αφήσετε για 30 λεπτά στο ψυγείο πλάθετε μπαλίτσες που στη συνέχεια βουτάτε σε λιωμένη λευκή σοκολάτα).
Περιμένω σχόλια σας.

 

https://spoonlove.gr/red_velvet_cupcakes/?fb

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *