Μάφινς με κομμάτια σοκολάτας, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the Tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Εύκολα και αφράτα μάφινς με στραγγιστό γιαούρτι, καστανή ζάχαρη και κομμάτια σοκολάτας.
Μερίδες: 
Προετοιμασία15 mins
Μαγείρεμα30 mins
Συνολικά45 mins

Τα υλικά

Βασικά και απλά. Που όμως συνδυάζονται όμορφα και πετυχημένα.

  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και κορν φλάουρ. Η προσθήκη κορν φλάουρ βοηθά να πετύχουμε μια ελαφριά και παράλληλα συμπαγή υφή για τα μάφινς.
  • Αυγά
  • Βούτυρο. Το λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και το χρησιμοποιούμε χλιαρό. Χρησιμοποιείται λιωμένο προκειμένου τα μάφινς να αποκτήσουν πιο βαθιά και πλούσια γεύση.
  • Καστανή ζάχαρη
  • Κανέλα. Αγαπώ το ζεστό της άρωμα και σχεδόν ποτέ δεν λείπει από τα κέικ και τα μάφινς που ετοιμάζουμε.
  • Βανιλίνη
  • Γιαούρτι
  • Κομμάτια σοκολάτας. Ιδανικά χοντροκομμένα. Τις πρώτες φορές που έφτιαξα αυτά τα μάφινς χρησιμοποίησα σταγόνες σοκολάτας. Ξέρετε κάτι όμως; Τα μεγάλα κομμάτια σοκολάτας που σκάνε στο στόμα είναι απλά άπαιχτα.

Η διαδικασία

Απλή. Απλούστατη.

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο στερεό και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι που μόλις να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε 12 θήκες για μάφινς.
  • Ψήνουμε.
  • Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσουν τα μάφινς.
  • Απολαμβάνουμε.

 

Ιδέες για αντικαταστάσεις και παραλλαγές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με 90 γρ. ελαιόλαδο.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με κεφίρ, για ακόμα πιο ανάλαφρη υφή. Χρησιμοποιούμε ότι έχουμε διαθέσιμο, καθώς η γεύση δεν διαφοροποιείται σημαντικά όμως παραμένει φανταστική.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις βανιλίνες με εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα από πορτοκάλι.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικό είδος κουβερτούρας (λευκή ή γάλακτος).

 

Τι χρειάζεται να προσέξουμε

  • Φροντίζουμε ώστε τα αυγά και το γιαούρτι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αφού προσθέσουμε τα υγρά υλικά στα στερεά δεν το παρακάνουμε με το ανακάτεμα. Μας ενδιαφέρει απλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Η ζύμη θα είναι αρκετά πυκνή και έτσι πρέπει.
  • Ψήνουμε τα μάφινς για 10′ στους 200 βαθμούς. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ ακόμα. Το αρχικό ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία βοηθά τα μάφινς να φουσκώσουν γρήγορα και να αποκτήσουν τον χαρακτηριστικό θόλο που βλέπουμε και θαυμάζουμε στα μάφινς των ζαχαροπλαστείων / αρτοποιείων.

Ορίστε! Τώρα ξέρετε πώς να φτιάξετε γευστικά, αφράτα και εμφανίσιμα μάφινς με κομμάτια σοκολάτας. Φτιάξτε τα λοιπόν και πείτε μου πώς σας φάνηκαν!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Μάφινς με κομμάτια σοκολάτας

 

Υλικά

  • 280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μεγαλούτσικα κομμάτια
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 βανιλίνες
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 θήκες για μάφινς (αν χρησιμοποιήσουμε φόρμες σιλικόνης, μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το βήμα).
  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τα κομμάτια σοκολάτας.
  • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανιλίνες, την κανέλα, το βούτυρο και το γιαούρτι.
  • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι που μόλις να ενωθούν.
  • Μοιράζουμε το μίγμα στις φόρμες και ψήνουμε τα μάφινς για 10′.
  • Κατόπιν -χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου- χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ ακόμα.
  • Βγάζουμε τα μάφινς από το φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος.
https://theonewithallthetastes.com/2021/02/chocolate-chip-muffins/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *