Μπράουνις με φράουλες, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

  Καταπληκτικά μπράουνις με φράουλες και επικάλυψη σοκολάτας από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη, που θα ξετρελάνουν όλους!

ΜΕΡΙΔΕΣ  6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ  20Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ   40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  1/5

 

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπράουνις

125 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

125 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια

340 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

3 αυγά, χτυπημένα

120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

30 γρ. κακάο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1\4 κ.γ. αλάτι

400 γρ. φράουλες, κομμένες στην μέση

 

Για την επικάλυψη

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

240 ml κρέμα γάλακτος

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   845  42%
ΒΑΖΑΛίπος   48.8g  70%
ΒΑΖΑKορεσμένα   33.8g  169%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες  6.8g  14%
ΒΑΖΑYδατάνθ.  99.7g  38%
ΒΑΖΑΣάκχαρα 78.8g  88%
ΒΑΖΑΑλάτι  0.199g  3.32%
ΒΑΖΑΙνες   5.2g   22%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
2 Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου 20×25 εκ. και το βουτυρώνουμε.
3 Σε ένα γυάλινο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα, τα λιώνουμε στα μικροκύματα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
4 Μόλις είναι έτοιμη η σοκολάτα, τη μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά, με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
5 Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί φούρνου που έχουμε προετοιμάσει.
6 Ψήνουμε για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
7 Μόλις κρυώσει, τοποθετούμε από πάνω της φράουλες και το αφήνουμε στην άκρη.
8 Για την επικάλυψη: Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη κρέμα γάλακτος. Τα λιώνουμε στα μικροκύματα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
9 Περιχύνουμε την επικαλύψει πάνω από της φράουλες και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
10 Μετά από 20 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε τα μπράουνις.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/brownis-me-fraoules
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *