Brownies με ρόδι – Pomegranate Brownies Recipe by Gabriel Nikolaides and the Cool Artisan!
Αυτή την εποχή παίζω κυρίως με ρόδια και κολοκύθα! Θα μπορούσα να κάνω αφιερώματα επί αφιερωμάτων σε αυτά τα δύο υλικά αλλά φοβάμαι ότι θα γίνω βαρετός (στα όρια του εμμονικού) και έτσι απλά μαγειρεύω ανάλογα με τη διάθεση μου! Τα ρόδια συνήθως τα κάνω χυμό, έχω πολλά, ένεκα η προίκα στη Μυτιλήνη που σας έχω ξαναπεί – 2 δέντρα. Αυτή την Κυριακή όμως αποφάσισα να παίξω με σοκολάτα – brownies – και το αγαπημένο φρούτο της F/W σεζόν. Αν κάνεις δίαιτα κλείσε αμέσως τον υπολογιστή.
Υλικά
- 170 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα 70%
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ρόδι
Για το food styling εγώ χρησιμοποίησα μια γκανάζ λευκής σοκολάτας που έφτιαξα λιώνοντας 400 γρ λευκή κουβερτούρα και 225 γρ. κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Από πάνω έβαλα λίγους σπόρους από το ρόδι.
Εκτέλεση
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σεμιζάρουμε ένα ταψάκι, ένα μικρό πυρεξάκι (καλύπτουμε με βούτυρο ή μαργαρίνη και αλεύρι)
- Λιώνουμε μαζί το βούτυρο και τη σοκολάτα, είτε σε μπεν μαρί ή απλά στο φούρνο μικροκυμάτων.(Προσωπικά, αποφεύγω πάντα τα μικροκύματα όχι μόνο γιατί είναι ανθυγιεινά αλλά και γιατί καταστρέφουν τη σοκολάτα)
- Ανακατεύουμε να ενσωματώθει το βούτυρο στη σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και αακατεύουμε μέχρι να μην το βλέπουμε καθόλου.
- Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τους σπόρους του ροδιού και κρατάμε περίπου το 1/3 από το φλιτζάνι.
- Ρίχνουμε το brownie στο έτοιμο ταψί.
- Προσθέτουμε στην κορυφή το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι από τους σπόρους του ροδιού.
- Με το χέρι, πιέζουμε ελαφρά τους σπόρους μέσα στο μείγμα, αλλά όχι τόσο πολύ που να εξαφανιστούν από την επιφάνεια.
- Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά.
Tip: Για το food styling εγώ χρησιμοποίησα μια γκανάζ λευκής σοκολάτας που έφτιαξα λιώνοντας 400 γρ λευκή κουβερτούρα και 225 γρ. κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Από πάνω έβαλα λίγους σπόρους από το ρόδι.
Ingredients
- 170g dark chocolate, 70%
- 1/2 cup butter
- 3 eggs
- 1 cup white sugar
- 1 tsp. vanilla
- 1/2 tsp. salt
- 1/2 cup all purpose flour
- 1 pomegranate, seeded
Directions
- Heat your oven to 180°C.
- Prepare a small square pan by covering it with butter and flour.
- Melt together the butter and chocolate, either over a double boiler or just in the microwave.
- Stir to incorporate and set it aside to cool slightly.
- In a separate bowl, whisk together the eggs, sugar, vanilla and salt.
- Add the cooled melted chocolate/butter to the egg mixture, whisking to combine.
- Stir in the flour, mixing until it is just combined.
- Then stir in most of the pomegranate seeds, reserving about 1/3 cup.
- Pour the brownie batter into the prepared pan.
- Sprinkle the remaining 1/3 cup of pomegranate seeds over the top.
- Using your hand, press them lightly into the batter but not so much that they no longer show on the surface.
- Bake at 180°C for about 30-40 minutes
Τip: For food styling I used a white chocolate ganache that I made by melting 400 g whitechocolate and 225 ml cream fresh in a double boiler. On top I put some seeds of the pomegranate.
Serve With Love
http://coolartisan.net/2014/10/20/pomegranate-brownies-recipe/
Αφήστε μια απάντηση