Τούρτα με λευκή σοκολάτα και ρόδι από τον ΚΑΝΑΚΙ!
Υλικά (για μία ορθογώνια τούρτα 18×25 εκ.):
- 1 πακέτο Φύλλο Βηρυτού ΚΑΝΑΚΙ
- 100 γρ. τυρί κρέμα, 100 γρ. βούτυρο
- 6 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 900 γρ. λευκή σοκολάτα
- 900 ml. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 9 φύλλα ζελατίνας
- 1/4 του φλιτζανιού λικέρ πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη και ψημμένη αμυγδαλόψιχα για το γαρνίρισμα
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 2 φλιτζάνια σπόρια ροδιού
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε Βάσεις τούρτας
Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Τα κόβετε στη μέση (κάθετα στη μεγαλύτερη
διάσταση) και τα χωρίζετε έτσι σε δύο στοίβες. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το τυρί κρέμα. Παίρνετε ένα φύλλο από τη μία στοίβα, το τοποθετείτε σε ένα ταψί και το αλείφετε με το μείγμα.
αλείφετε με το μείγμα.
Πασπαλίζετε το φύλλο με λίγη ζάχαρη και τοποθετείτε επάνω του το επόμενο φύλλο επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία, χτίζοντας έτσι τη βάση.
Επαναλαμβάνετε με τα φύλλα της δεύτερης στοίβας. Όταν τελειώσετε, ψήνετε τις δύο βάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.kanaki.gr/?pname=RecipeView&rec=33&la=1
Αφήστε μια απάντηση