Τρουφάκια μήλου με λευκή σοκολάτα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Φανταστικά !!!

Υλικά

1 φλ. σάλτσα μήλου (συνταγή στο τέλος )
170 γρ. τυρί κρέμα
3 πακέτα μπισκότα τριμμένα (έβαλα κανέλας τα …γνωστά, 550 γρ.)
2 1/2 κ. γλ. κανέλα
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο

2 πλάκες λευκής κουβερτούρας για την επικάλυψη (400 γρ.)

Εκτέλεση

Το καλό με αυτή τη συνταγούλα είναι ότι μπορεί να γίνει σε 3 φάσεις με την ησυχία μας. Πρώτα κάνουμε τη σάλτσα μήλου, μετά το μείγμα για τα τρουφάκια και το αφήνουμε ψυγείο και τελευταία στιγμή όταν θέλουμε, λιώνουμε τη σοκολάτα.

Αλλη μία επισήμανση, νομίζω ότι δεν πρέπει (γνώμη μου) να πειραματιστούμε με άλλη σοκολάτα, δεν μου φαίνεται ότι ταιριάζει, θέλει λευκή κουβερτούρα. Συγγνώμη για το “σοκολάτα” στη λευκή, από συνήθεια το βλέπετε…χιχιχιιχιι!

Σε ένα μπολ ενώνουμε την σάλτσα μήλου με το τυρί κρέμα, προσθέτουμε κανέλα και μοσχοκάρυδο και τα τριμμένα μπισκότα και αφού τα ενώσουμε καλά, πλάθουμε τρουφάκια και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο αρκετά για να σφίξει. Μη δω κανένα να μασουλάει…είπαμε, θα βάλουμε κουβερτούρα…. σας βλέπω!

Αν θέλουμε βάζουμε όποια σκέτα μπισκοτάκια έχουμε και τα ενισχύουμε με σκόνη κανέλας από μόνοι μας.

Παίρνουμε τα τρουφάκια ένα-ένα και με ένα καλαμάκι ή με κουταλάκι, τα βουτάμε στην κουβερτούρα που την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Την αφήνουμε λίγο να σταθεί και μετά βουτάμε μέσα τα τρουφάκια. Μη φάτε τη σοκολάτα, είπαμε, περνάμε μέσα τα τρουφάκια…δεν θα φτάσει έτσι όπως κάνετε….

Απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί να σφίξει η σοκολάτα και να κρυώσουν σχετικά και μετά τα τοποθετούμε στα τρουφοχαρτάκια …απαραίτητη προϋπόθεση να προλάβουμε…στο δικό μας σπίτι δεν παίζει αυτό το σενάριο…χααχαχαχαχαχαχ!! Μπολάκια, πιρουνάκια και γενικώς κλαπατσίμπαλα που χρησιμοποιήσαμε τα δίνουμε για γλύψιμο στην ομήγυρη…..

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 Σάλτσα μήλου 
350 γρ. κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
½ κ.σ. κανέλα, τριμμένη
1.2 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
2 κ.σ. ζάχαρη, καστανή

20 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση
Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, το τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 40-45 λεπτά.
Έπειτα, αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο multi και το πολτοποιούμε.

 

Τη συνταγή την  πηρα απο τη φιλη Εφη Κοντουλα
ενα σας λεω φτιάξτε τα!!!!!!!

 

καλή επιτυχία <3

 

https://www.instagram.com/p/CHU8bAnJVmu/

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *