Cake-Brownie Σοκολάτας (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!







Cake και brownie σε έναν μοναδικό συνδυασμό!
Συστατικά
- 250 ml νερό
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 50 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 350 γρ. ζάχαρη
- 3 μεσαία αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
- ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γλάσο
- 100 γρ. ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35%
Δείτε το video : https://youtu.be/cL3QobX8bL8
Μέθοδος
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και αμέσως μετά, το αλεύρι.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε κλασική στρογγυλή φόρμα κέικ που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
- Αφού κρυώσει καλά το κέικ, ξεφορμάρουμε.
Εκτέλεση για το γλάσο
- Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια την κουβερτούρα μας.
- Στη συνέχεια, βράζουμε την κρέμα γάλακτος και αμέσως την αδειάζουμε μέσα στην κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Περιχύνουμε το κέικ μας.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://ionsweets.gr/recipe-items/cake-brownie-sokolatas/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Γιατί δε φούσκωσε το κέικ;", από τo icookgreek.com!
Κέικ με τριμμένο αμύγδαλο και καρύδα (ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ), από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το "Taste of...
Κέικ ταψιού με φρέσκα κεράσια, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
To καλύτερο brownie σοκολάτας, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Νηστίσιμα σοκολατένια brownies με ταχίνι, από το nutrischool!
Κέικ γεμιστό με dulce de leche, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Αφήστε μια απάντηση