Υγρό σοκολατένιο κέικ με βύσσινα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα προκλητικό υγρό σοκολατένιο κέικ. Όταν μάλιστα στο εσωτερικό του προσθέτουμε και βύσσινα ή κεράσια, τότε η απόλαυση αποκτά άλλη διάσταση.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

ΥΛΙΚΑ

  • 225 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο
  • 200 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 150 γρ. πολτοποιημένα βύσσινα ή κεράσια (καθαρό βάρος πολτού)
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αβγά
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. βύσσινα ή κεράσια ολόκληρα, απύρηνα (αφαιρούμε το κουκούτσι με μια φουρκέτα ή με το ειδικό εργαλείο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σοκολατένιο κέικ

Για να φτιάξουμε το υγρό σοκολατένιο κέικ ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο προτού βράσει, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε έως ότου

λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα βύσσινα, την άχνη, το κορν φλάουρ, τα αβγά και τους κρόκους. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε στην επιφάνειά του τα ολόκληρα βύσσινα. Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *