Σοκολατένια, γεμιστά muffins από την Σόφη Τσιώπου και τις “Λιχουδιές της Σόφης”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πανεύκολα ζουμερά σοκολατένια μάφινς γεμιστά με μπισκότο και φανταστικό φρόστινγκ με ζαχαρούχο γάλα,
το οποίο εγώ προσωπικά το λάτρεψα!!!
Μόνο με 2 βασικά υλικά και έπειτα παίζεις με τη φαντασία σου!!!
Είναι ιδανικό για γέμιση και επικάλυψη σε κέικ και σε τουρτες!!!

 

ΖΟΥΜΕΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΑΦΙΝΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΦΡΟΣΤΙΝΓΚ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 24 ΜΑΦΙΝΣ
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη καστανή
1/2 κούπα κακάο
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα βραστό νερό
1 αυγό
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.σ ξύδι
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
24 μπισκότα γεμιστά (ότι σας αρέσει)

 

 

 

-Σ’ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από το νερό και τα μπισκότα και τα ανακατεύω με συρμα.
Προσθέτω στο τέλος το βραστό νερό,ανακατεύοντας καλά.

 

Στρώνω χάρτινες θήκες στις υποδοχές για τα μάφινς και βάζω από 1 μπισκότο στην κάθε μία.

det2

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Μοιράζω το μίγμα για κέικ,σχεδόν μέχρι πάνω(δε φουσκώνουν πάρα πολύ).

det1

 

det4

 

 

Ψήνω το κάθε ταψί χωριστά στους 180 12 λεπτά περίπου.Στα 12 λεπτά τα τσεκάρω με οδοντογλυφίδα.
ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΨΗΣΕΤΕ!!!
Αφήνω να κρυώσουν καλά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΟΣΤΙΝΓΚ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ!
200 γρ.βούτυρο τύπου LURPAK (ΟΧΙ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ)
300 γρ ζαχαρούχο γάλα (3/4 περίπου από την κονσέρβα)
2-3 κ.σ κακάο (ανάλογα πόσο σκούρο το θέλετε)
1 βανίλια (ή ότι άλλο άρωμα σας αρέσει)

 

-Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό,αλλά όχι λιώμα γιατί δε θα σταθεί η κρέμα μας.
Σ ‘ένα μπολ χτυπάω με σύρμα (μπορείτε να το κανετε και στο μίξερ) το βούτυρο με το ζαχαρούχο.
Στρώνει και δένει αμέσως σε κρέμα θα το δείτε.Προσθέτω το κακάο και τη βανίλια.
Βάζω το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρω τα κρύα μάφινς μου!!!!
Αν δεν τα φάτε αμέσως (εμένα εξαφανίστηκαν γιατί τα πήγα κέρασμα σε γάμο!!!) τα διατηρείτε στο ψυγείο.Η βουτυρόκρεμα δεν ”κοκαλώνει”είναι
καταπληκτικη και πιο νοστιμη κρύα!!!!

”Τη συνταγή γι’αυτήν την καταπληκτική βουτυρόκρεμα την είδα από τον Άκη Ανδρεάκο και εγώ έκανα προσαρμογή υλικών ανάλογα με τις γεύσεις μου!!!”

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Μπορείτε να παραλείψετε τα μπισκότα μέσα στα μάφινς και να να τα απολαύσετε σκέτα!!!
Eπίσης αν δε θέλετε να φτιάξετε την βουτυρόκρεμα απολαύστε τα με πραλίνα αραιωμένη με λίγο γάλα όπως έκανα εγώ για τον μικρό μου γιο που τρελλαίνεται!!!!

11230108_1058493227503475_2601213806737539196_n (1)
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *