Va”L”entine cake “L” , από την Ελευθερία Μπουτζα και το Μαγειρεύοντας με την “L” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα κέικ ελαφρύ και  νόστιμο για τον Βαλεντίνο/η σας.

2 1/2 φλ αλευρι που φουσκώνει
3 κσ κακάο σκόνη
1 κγ αλάτι
1 φλ τσ ζάχαρη
2 αυγά
1 φλ τσ καλαμποκελαιο
1 κγ βανιλια
1 φλ τσ αποβουτυρωμενο γαλα
1 κσ σοδα
1 κσ λευκο ξυδι

Για το στολισμα
2 φλ τσ καρυδα
1 φλ γρεναδινη

Για τη σαντυγι
2 κουτια φυτικη σαντυγι
4 κσ ζαχαρη αχνη
2 κσ λικερ της αρεσκειας σας (εγω εβαλα απο ροδι )
1/2 φλ γαλα αποβουτυρωμενο

Κοσκινιζουμε το αλευρι με το κακαο και το αλατι.Χτυπαμε τη ζαχαρη με τα αυγα περιπου 2 λεπτα.Βαζουμε το μιξερ σε χαμηλη ταχυτητα και προσθετουμε το λαδι σιγα σιγα σιγα και τη βανιλια.Συνεχιζουμε ριχνοντας εναλλαξ το γαλα με το μιγμα του αλευριου.Ριχνουμε τη σοδα στο ξυδι σ ενα μπολ και αφηνουμε να αφρισει. Μολις τελειωσει το σφυριγμα το ριχνουμε στο μιγμα.Βουτυρωνουμε δυο ταψια ιδιου μεγεθους και μοιραζουμε το μιγμα .Τα αφηνουμε να ψηθουν στους 190 βαθμους περιπου 20 με 25 λεπτα. Ετοιμαζουμε τη σαντιγυ με τα δυο κουτια φυτικης ,το λικερ,τη ζαχαρη αχνη και το γαλα τα οποια χτυπαμε μεχρι να διπλασιαστουν σε ογκο.Βαζουμε τη καρυδα και τη γρεναδινη σε ενα μπολ και ανακατευουμε μεχρι να χρωμαστιστει η καρυδα.Στηνουμε το κεικ κοβοντας το σε σχημα καρδιας βαζουμε το πρωτο κεικ τη μιση σαντυγι απο πανω το δευτερο κεικ και την υπολοιπη σαντυγι και στολιζουμε με τη χρωματισμενη καρυδα.

καλη επιτυχια !

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.664712183563770.1073741828.664704013564587/732051336829854/?type=1&theater


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *