Κέικ με μαύρη μπίρα, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1Ω

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

ΥΛΙΚΑ

 

Υλικά για το κέικ:

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

4 αυγά, medium

150 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. σόδα μαγειρικής

400 ml μαύρη μπίρα

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Υλικά για την επικάλυψη:

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

120 γρ. άχνη ζάχαρη

60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.σ. μαύρη μπύρα

Θρυμματισμένα καρύδια για το σερβίρισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα

ΒΑΖΑΘερμίδες70735%
ΒΑΖΑΛίπος32.8g47%
ΒΑΖΑKορεσμένα20.2g101%
ΒΑΖΑΠρωτείνες10.4g21%
ΒΑΖΑYδατάνθ.110.8g43%
ΒΑΖΑΣάκχαρα58.5g65%
ΒΑΖΑΑλάτι0.35g5.83%

ΒΑΖΑΙνες6g25%

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Eκτέλεση για το κέικ: Αδειάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη σόδα και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

2Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3′ ακόμα.

3Στη συνέχεια, αδειάζουμε μέσα τη μπύρα και ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι μέσα στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

4Αλευρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μία σρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση 26cm και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

5Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40-45′.

6Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10′. ‘Έπειτα, το ξερφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.

7Εκτέλεση για την επικάλυψη: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με την άχνη και τα χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.

8Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μπίρα και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

9Αδειάζουμε την επικάλυψη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε βάλει κατσαρή μύτη διαμέτρου 17mm.

10Στολίζουμε το κέικ με την επικάλυψη και σερβίρουμε προσθέτοντας θρυμματισμένο καρύδι.

#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρώς η λιωμένη σοκολάτα πριν τη ρίξουμε στον κάδο του μίξερ, για να μην κόψει το μείγμα.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *