Απίθανο κέικ σοκολάτας ψυγείου, από την Νίκη Μερκούρη!






Είναι μέσα μαλακό και από έξω σοκολάτα που σπάει!
Θα το λατρέψετε, ελαφρύ με μια δροσιά, και συνάμα τη γοητεία της σοκολάτας!
ΥΛΙΚΑ
250 γραμ βούτυρο μαργαρίνη
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά ολόκληρα
βανίλια, κανέλα, γαρίφαλο από λίγο
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι κουάκερ
3 φλιτζάνια αλεύρι
3/4 φλιτζανιού κακάο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
120 γραμ κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το πορτοκάλι, το γάλα, το κονιάκ, τα μυρωδικά και τέλος όλα τα στέρεα υλικά ανακατεμένα.
Τη κουβερτούρα τη λιώνουμε στο τέλος σε μπεν μαρί μόνη της.
Βουτυρώνουμε φόρμα του κέικ κ την αλευρώνουμε, ρίχνουμε το μίγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170β για μια ώρα περίπου.
Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε πιατέλα και αλείφουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
Το βάζουμε στο ψυγείο και από εκεί το σερβίρουμε παγωμένο.
Νίκη Μερκούρη Chef






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένιο κέικ με αβοκάντο -Vegan chocolate avocado cake, by Lenia and the Veggie sisters!
Κέικ σοκολάτας με κάστανα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό από την Ντίνα Νικολάου !
Σοκολατένιο κέικ με oreo cookies, από την Σόφη Τσιώπου!
Ανάποδο κέικ μπανάνα σοκολάτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Σοκολατένιο κέικ με παντεσπάνι και βουτυρόκρεμα με Nucrema ION, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsw...
Αφήστε μια απάντηση