Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με φραουλένιο γλάσο, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας αποτελεί μία εύκολη, νόστιμη και υγιεινή vegan συνταγή, χωρίς καθόλου περιεκτικότητα σε ζωικά συστατικά. Και ο συνδυασμός με το φραουλένιο γλάσο απογειώνει τη γεύση !!!!

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
120 γρ. ηλιέλαιο
170 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
215 ml νερό
220 ml χυμό φυσικό πορτοκάλι
2 κ.γ. ξύδι άσπρο
2 κάψουλες βανίλια
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. λικέρ
2 κσ. τρούφα
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
Μερικές φράουλες για ντεκόρ
Μερικά φυστίκια Αιγίνης κοπανισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη άχνη ,το κακάο ,το νερό ,το λικέρ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύδι, τις κάψουλες βανίλιας, και το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχετε διαλύσει τη σόδα. Συμπληρώνετε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύετε.
Αδειάζετε το μισό μείγμα σε μια αντικολλητική μακρόστενη φόρμα, ρίχνετε τη τρούφα σκορπιστά και συμπληρώνετε το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνετε 1 ώρα στους 170 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω.
Δοκιμάζετε με ένα ξύλινο καλαμάκι αν είναι έτοιμο και βγάζετε σε μια σχάρα το κέικ να κρυώσει. Αφού κρύωσει καλά ρίχνετε από πάνω το φραουλένιο γλάσο.

Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου φίλης και πατριώτισσας Γκόλφως Νικολάου με έξτρα συμπλήρωμα το φραουλένιο γλάσο απο μένα .

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το φραουλένιο γλάσο

180 γρ, ζάχαρη άχνη
2 1/2 κ.σ. πολτός από φράουλα
2 κ.γ. χυμός λεμονιού
1 1/2 κ.γ. συμπυκνωμένο αρωματικό σιρόπι φράουλας

Σε ένα μικρό μπολ βάζετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε να γίνουν ένα μείγμα, κάπως ρευστό. Ρίχνετε πάνω στο κρύο κέικ αφήνοντας το φραουλένιο γλάσο να τρέξει.
Στολίζετε με φρέσκες φράουλες , μερικά κοπανισμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *