Νηστίσιμο, πανεύκολο κέικ με φουντούκια, πορτοκάλι και γλάσο σοκολάτας, από το sokolatomania.gr !
Χωρίς mixer !
Υλικά για το κέικ
1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ.τσαγιού φουντούκια αλεσμένα
2 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
500 γρ. φαρίνα
1 φλ.τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 και 1/2 φλ.τσαγιού νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουτ. γλ. baking powder
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
για το γλάσο
125 γρ. κουβερτούρα
70 ml χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο 175 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το κακάο, και σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε σε στρογγυλή φόρμα του κέικ που έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο. Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης οπως εγώ δεν χρειαζεται το ηλιέλαιο.
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτα ανάλογα με τον φούρνο. Για να σιγουρευτούμε οτι το κεικ μας είναι έτοιμο μπήγουμε στο κέντρο ενα μαχαίρι η μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό , σημαίνει οτι το κεικ έχει ψηθεί.
Αφου κρυώσει λίγο το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο το οποίο έχουμε φτιάξει λιώνοντας την κουβερτούρα στον ζεστό χυμό πορτοκαλιού.
Σημείωση : αν θέλετε το γλάσο να καλύπτει όλο το κέικ φτιάξτε την διπλάσια ποσότητα ( 250 γρ. κουβερτούρα και 140 ml χυμο πορτοκάλι)
Καλή επιτυχία !! <3
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κέικ σοκολάτας (υγρό και νηστίσιμο), από τον Λευτέρη και την Δήμητρα του foodstates.gr!
Κέικ με κακάο και μους σοκολάτας, από το icookgreek.com!
Κέικ με κρέμα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Εκπληκτικό σοκολατένιο κέικ με τρύπες (Poke cake), από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycoo...
Σοκολατένιο Κέϊκ “Ντόμινο”, από το sintayes.gr!
Κέικ βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας και μέλι, από την Λία και το mermaidsfood.gr!
Μήνυμα
Το γλάσο ειναι με χυμό πορτοκαλιού για να είναι η συνταγή νηστίσιμη. Μπορείς να το φτιάξεις και με κρέμα γάλακτος που μόλις αρχίζει να βράζει, την αποσύρεις από την φωτιά και προσθέτεις την κουβερτούρα. Για το γλάσο με τον χυμό πορτοκαλιού απλά λιώνεις την κουβερτουρα σε μπεν -μαρι και προσθέτεις τον χυμό , ανακατεύοντας μεχρι να γίνει ομοιογενες το γλάσο. Καλή επιτυχία! 🙂