Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το γάλα, το κακάο, το λάδι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να ομογενοποιηθούν.
- Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την σοκολάτα.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
- Δουλεύουμε να γίνουν χυλός και τον απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 28 εκατοστών.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να κάνει κρούστα και ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
- Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Το τοποθετούμε την φόρμα και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
- Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες.
Αφήστε μια απάντηση