Οδηγίες

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το γάλα, το κακάο, το λάδι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να ομογενοποιηθούν.
  2. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την σοκολάτα.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
  6. Δουλεύουμε να γίνουν χυλός και τον απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 28 εκατοστών.
  7. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να κάνει κρούστα και ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
  8. Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Το τοποθετούμε την φόρμα και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
  10. Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες.