Όταν φτιάχνουμε έναν κορμό, όπως ο κορμός κάστανο με σοκολάτα , το μείγμα του οποίου είναι πηχτό και στέκεται, αλλά και οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο γλυκό π.χ. το κλασικό «σαλάμι» ή μωσαϊκό, δεν χρειαζόμαστε φόρμα. Μπορούμε να τους δώσουμε κυλινδρικό σχήμα χρησιμοποιώντας μια λαδόκολλα.
1. Κόβουμε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας. Αδειάζουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά στο κέντρο της λαδόκολλας και κατά μήκος της μεγάλης πλευράς της.
2. Ανασηκώνουμε τη λαδόκολλα (από τη μεγάλη πλευρά) και ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό, σφιχτά.
3. Σφίγγουμε τις άκρες της λαδόκολλας και τις στρίβουμε όπως στα χαρτιά της καραμέλας. Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
5. Με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές κατά μήκος του κορμού, έτσι ώστε να θυμίζει κορμό δέντρου. Κόβουμε και τις άκρες του κορμού για να τον ισιώσουμε, αλλά τις κόβουμε λίγο λοξά. Τις τοποθετούμε πάνω στον κορμό, σαν ρόζους δέντρου.
6. Γαρνίρουμε με μαρόν γλασέ ή γλυκό του κουταλιού κάστανο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Αφήστε μια απάντηση