Μωσαικό κορμός με αβοκάντο και στέβια, από την Μαρία Κούρτη και το syntagesgiadiabitikoys.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια εξαιρετική συνταγή με στέβια “la mia stevia”, και χωρίς βούτυρο, για τους διαβητικούς μας φίλους και όχι μόνο!

 

ΥΛΙΚΑ
4 ώριμα αβοκάντο
– 1 φλ.τσ. κακάο
– 1/2 φλ.τσ. la mia stevia κρυσταλική σε αναλογία 1/3 με καθαρότητα 97%
– 1/2 φλ.τσ. κονιάκ
– 1/2 φλ.τσ. καρύδι ( ή αμύγδαλο)
– 1 συσκευασία μπισκότα digestive
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
200γρ σοκολάτα με στέβια και 80γρ εβαπορέ λάιτ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και βάζουμε στο μίξερ το εσωτερικό τους μαζί με το κακάο και την στέβια
Χτυπάμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Σπάμε με το χέρι μας τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μείγμα αφου το αφαιρέσουμε απο το μίξερ.Ανακατεύουμε με κουτάλι καλά βάζοντας και τα καρύδια.
Σε μια μακρόστενη φόρμα βάζουμε μεμβράνη και ρίχνουμε μεσα το μείγμα σκεπάζοντας το με μεμβράνη. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το εβαπορέ σε σημείο βρασμού αφαιρούμε απο την φωτιά και ρίχνουμε σε κομματάκια την σοκολάτα.Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει  και να γίνει μια ωραία γκανάζ.
Βγάζουμε την φόρμα από την κατάψυξη την γυρνάμε ανάποδα βγάζοντας το μωσαικό μας και αφαιρούμε την μεμβράνη. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την γκανάζ απο πάνω (προσοχή να μην είναι πολύ ζεστή) καλύπτουμε και τα πλαινά και τέλος με ενα πιρούνι κάνουμε πάνω σχέδιο κορμού.
Το διατηρούμε στο ψυγείο ( οχι κατάψυξη).

Την ίδια συνταγή την έκανα και τούρτα!!! έγινε φανταστική και κανείς δεν κατάλαβε ότι έχει αβοκάντο..

http://syntagesgiadiabitikoys.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html?spref=fb

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *