Κορμός με ρόφημα σοκολάτας, μπισκότα και καρύδια, από το icookgreek.com!

Υλικά συνταγής
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου μιράντα
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 πλάκες κουβερτούρα (περίπου 200-230 γρ.)
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
- 6 κουταλιές ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη (γλυκό)
- 100 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ κομματιάζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με τα καρύδια.
- Ανακατεύετε το γάλα με το ρόφημα σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο, το γάλα και την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά (ή μπεν μαρί) μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μόλις κρυώσει κάπως το μείγμα της κουβερτούρας, ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύετε. Στρώνετε σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και αδειάζετε το μείγμα μέσα. Το σκεπάζετε με το υπόλοιπο χαρτί και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, μπορείτε να βγάζετε το μωσαϊκό λίγο νωρίτερα από το ψυγείο για να μαλακώνει και να κόβεται ευκολότερα σε φέτες.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εύκολο μπισκοτένιο Swiss Roll χωρίς ψήσιμο (Video), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoo...
Μωσαικό κορμός με αβοκάντο και στέβια, από την Μαρία Κούρτη και το syntagesgiadiabitikoys.blogspot.g...
Κορμός λευκής σοκολάτας με δαμάσκηνα και αμύγδαλα, από την Madame Ginger!
Κορμός με πουράκια και φιστίκι Αιγίνης, από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και τον Cool Artisan!
Γλυκό σαλάμι με σοκολάτα γάλακτος από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις "Γλυκές Αλχημείες!!
Κορμός με σπιτική πραλίνα (άλειμμα σοκολάτας) από την Ντίνα Νικολάου !

Αφήστε μια απάντηση