Κορμός σοκολάτας με καρύδια και μουστοκούλουρα, νηστίσιμος, από το sintayes.gr!

Ένας πεντανόστιμος σοκολατένιος κορμός με μουστοκούλουρα για να μη στερείστε ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα μικρών και μεγάλων ούτε στις μέρες της νηστείας. Μια εύκολη και απλή συνταγή για να απολαύσετε το τέλειο, γρήγορο,νόστιμο και τραγανό σοκολατένιο γλυκό, ιδανικό για όλες τις εποχές, για κάθε ώρα της ημέρας, για το τέλειο επιδόρπιο!
Μερίδες: 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ
Χρόνος: 20 λ + 4 ώρες αναμονή ψύξης
Δυσκολία: Εύκολη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% κακάο
- 150 ml ηλιέλαιο
- 3 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 40 γρ. κακάο σε σκόνη
- 250 γρ. μουστοκούλουρα τραγανά, θρυμματισμένα
- 1 φλ. τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα
- ζάχαρη άχνη & 2-3 θρυμματισμένα μουστοκούλουρα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα λιώνετε μαζί με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Ρίχνετε το κονιάκ ανακατεύετε και μεταφέρετε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε το κακάο, το μέλι, τα χοντροκομμένα καρύδια, τα θρυμματισμένα μουστοκούλουρα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ισομερώς. Καλύπτετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με πλαστική μεμβράνη, αδειάζετε μέσα το μείγμα και ισιώνετε την επιφάνειά του.
- Βάζετε το κορμό σας στο ψυγείου για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Πριν το σερβίρετε το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, από πάνω απλώνετε λίγο τριμμένο μουστοκούλουρο και το απολαμβάνετε.
Μια συνταγή της Ντ. Νικολάου .
https://www.sintayes.gr/syntages/kormos-sokolatas-karydia-moustokouloura-nistisimos/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Chocolate mix Banana - caramel - Strawberry, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintagespanos!
Μουστοκούλουρα, από το gourmed.gr!
Κορμός Red Velvet με γέμιση τυρί κρέμα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Η μουσταλευριά της Τασούλας, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgiostsoulis.com!
Μουστοκούλουρα, από την αγαπημένη Μαίρη Τρακαδά και το katinostimo.blogspot.com!
Σοκολατένιο σαλάμι με φιστίκια, κράνμπερις και λικέρ, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!


Αφήστε μια απάντηση