Για να φτιάξουμε millefeuille με μους λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ θα χρειαστούμε :
Λευκή κουβερτούρας ΙΟΝ
Φύλλο σφολιάτας (έτοιμο)
Συστατικά
200 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
200 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
20 γρ ποτό (κατά προτίμηση άσπρο ρούμι)
400 γρ σαντιγί μισοχτυπημένη
2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας
Θα χρειαστούμε επιπλέον: σύρμα χειρός, λεκάνη, μίξερ, σύρμα του μίξερ.
Οδηγίες
1.Τοποθετούμε τα έτοιμα φύλλα σφολιάτας σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 με 35 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα καφεκίτρινο χρώμα. Αφήνουμε τα φύλλα να κρυώσουν εντελώς στο εξωτερικό περιβάλλον.
2.Σε μπεν-μαρί λιώνουμε μέσα σε μια λεκάνη την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ. Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά την ζωική κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι το σημείο βρασμού.
3.Προσθέτουμε ζεστή την ζωική κρέμα γάλακτος μέσα στην λιωμένη ζεστή σοκολάτα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους. Προσθέτουμε και το ποτό (π.χ ρούμι) και ανακατεύουμε με το σύρμα. Αφήνουμε το μίγμα (γκανάζ σοκολάτας) να κρυώσει εντελώς.
4.Χτυπάμε με το σύρμα στο μίξερ την ζωική κρέμα γάλακτος (τα 400 γρ) και στην μεσαία ταχύτητα σε μισοχτυπημένη σαντιγί (σε μορφή όπως ένα γιαούρτι).
5.Προσθέτουμε το γκανάζ λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ μέσα στην μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
6.Σε ποτήρια της αρεσκείας μας γεμίζουμε μους λευκής σοκολάτας και τα φύλλα σφολιάτας εναλλάξ σε στρώσεις κατά βούληση.
7.Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη και κανέλα σκόνη στην επιφάνεια του millefeuille με μους λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ.
Μερίδες : 5
Έτοιμο σε : 30 Λεπτά
Σχετικά με το Σεφ
Μιχάλης Σαράβας
Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο με την ειδικότητα του τεχνίτη ζαχαροπλάστη και αρτοποιού. Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο ecole ferrandi (Γαλλία-Παρίσι), επίσης στην ειδικότητα του τεχνίτη …
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση