Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes” !







Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 1 στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση
Υλικά
- 250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γραμμ. χυμό πορτοκάλι
- 300 γραμμ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- 250 γραμμ. ταχίνι
- 400 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 3 κουταλιές κακάο
- 25 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μικρό αντικολλητικό σκεύος.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα.
- Βάζουμε το ταχίνι, το χυμό και την άχνη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε διαδοχικά τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι, την κανέλα, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
- Ενώνουμε όλα τα υλικά με μια ελαστική σπάτουλα και αδειάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης με τρύπα στη μέση.
- Ψήνουμε το κέικ στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 50-60’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
http://theonewithallthetastes.com/2014/04/vegan-chocolate-cake.html






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κέικ Σοκολάτα Με Ολόκληρα Φουντούκια από την Ελένη Ψυχούλη και το "pirouni.gr"!
Κέικ με πουρέ γλυκοπατάτας, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Τρουφάτο κέικ με γλάσο σοκολάτας, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
"Σοκολατένιος παράδεισος", από την Σόφη Τσιώπου και τις "Λιχουδιές της Σόφης"!
Ατομικά λάβα κέικ, από το icookgreek.com!
Σοκολατένιο Κέϊκ “Ντόμινο”, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση