Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 1 στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση
Υλικά
  • 250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμμ. χυμό πορτοκάλι
  • 300 γραμμ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 250 γραμμ. ταχίνι
  • 400 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 25 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μικρό αντικολλητικό σκεύος.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα.
  3. Βάζουμε το ταχίνι, το χυμό και την άχνη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  4. Προσθέτουμε διαδοχικά τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι, την κανέλα, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  5. Ενώνουμε όλα τα υλικά με μια ελαστική σπάτουλα και αδειάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης με τρύπα στη μέση.
  6. Ψήνουμε το κέικ στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 50-60’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
  7. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

http://theonewithallthetastes.com/2014/04/vegan-chocolate-cake.html

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *