Κέικ Σοκολάτας Πραλίνας, από την NESTLÉ DESSERT και το glikessintages.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
10′

Χρόνος ψησίματος
25′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για 10 άτομα

Θερμίδες
320 kcal

  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 200γρ.
  • 100γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα
  • 3 αυγά
  • 200γρ. βούτυρο &  λίγο ακόμα
  • 70γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50γρ. αλεύρι & λίγο ακόμα
  • ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με το βούτυρο.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  4. Στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη και τα αυγά με το σύρμα για 5-6 λεπτά.
  5. Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε σε δόσεις τη λιωμένη κουβερτούρα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  6. Εκτός μίξερ προσθέστε το μίγμα του αλευριού και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
  7. Απλώστε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ (10Χ25), την οποία έχετε αλευρώσει και πασπαλίσει με κακάο.
  8. Ψήστε για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς και αφήστε να κρυώσει σε σχάρα.
Συμβουλή του Σεφ:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη στο σερβίρισμα.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *