Ατομικά κέικ με σοκολάτα, καρύδια και κονιάκ, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- βούτυρο: 75 γρ., λιωμένο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
- αλεύρι: 225 γρ. για όλες τις χρήσεις
- μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλιά της σούπας
- αλάτι: λίγο
- ζάχαρη: 50 γρ.
- καρυδόψιχα: 50 γρ. τριμμένη
- σοκολάτα κουβερτούρα: 100 γρ., κομμένη σε κομματάκια
- κονιάκ: 3-4 κουταλιές της σούπας
- γάλα: 175 ml
- πορτοκάλι: 1, ο χυμός και το ξύσμα του
- αυγό: 1 χτυπημένο
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αλείφετε 12 φορμάκια ή θήκες με λίγο βούτυρο. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα καρύδια και ανακατεύετε.
Σε άλλο μπολ αναμειγνύετε το γάλα με το χύμο του πορτοκαλιού, το κονιάκ, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό. Τα χτυπάτε ελαφρά με το πιρούνι.
Προσθέτετε κατόπιν το υγρό μείγμα σιγά – σιγά στο μείγμα με το αλεύρι και τα καρύδια, χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος ρίχνετε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά.
Μοιράζετε το μείγμα του κέικ σε φόρμα με θήκες για μάφιν ή σε ατομικά φορμάκια, αφού τα βουτυρώσετε, γεμίζοντας τα 2/3 του ύψους τους. Τα ψήνετε στους 180° C, 20′ περίπου, μέχρις ότου φουσκώσουν.
Συμβουλή
Αν θέλετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγη επιπλέον καρυδόψιχα ή βάζετε από μισό καρύδι σε κάθε κεκάκι.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes" !
Σοκολατένιο κέικ με γλάσο, από την Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Βραστό κέικ σοκολάτας με άρωμα καφέ, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Cupcakes ουράνιο τόξο με frosting μαστίχα Χίου υποβρύχιο από την Εύη Πετρίδου και το " mum mam " !
Απίθανα Muffins με μύρτιλλα (+VIDEO), από την Ηλέκτρα Μαραγκουδάκη και το Electra’s sweetchen!
Κέικ μπανάνα (Video), από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Αφήστε μια απάντηση