Σπιτικό κολασμένο κέικ με πραλίνα Dream Cream, από το oscarchocolates.com!

Φτιάξε εύκολα σπιτικό κολασμένο κέικ με πραλίνα Dream Cream!

 

Υλικά

 

· 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
· 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού DREAM CREAM + 50γρ επιπλέον για τις μπουκίτσες
· 125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 100 γρ. κουβερτούρα OSCAR γάλακτος, ψιλοκομμένη
· 80 γρ φουντούκια σε κομματάκια

 

Εκτέλεση

 

1. Σε σκληρή επιφάνεια, ντυμένη με λαδόκολλα, φτιάχνουμε με δυο κουταλάκια του γλυκού, μπουκίτσες από την πραλίνα φουντουκιού. Περίπου 8-10 τεμάχια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσουν.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις, και τοποθετούμε τη σχάρα στην δεύτερη θέση από κάτω.
3. Βουτυρώνουμε μια κλασσική φόρμα για κέικ (μακρόστενη), με διαστάσεις 10x20cm. Καλύπτουμε με λαδόκολλα, για να είναι πιο εύκολο το ξεφορμάρισμα.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός πρώτα τα ασπράδια από τα αυγά μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Προσθέτουμε τη DREAM CREAM (τα 300γρ.) και χτυπάμε με το μίξερ έντονα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα λείο και πυκνό μείγμα.
6. Προσθέτουμε σταδιακά τη φαρίνα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, τόσο όσο μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα (δεν πρέπει να παραδουλευτεί το μείγμα). Προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε απαλά.
7. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, προσθέτουμε τις παγωμένες μπουκίτσες διάσπαρτα μέσα στο μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45−50 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο). Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και για να ξέρουμε ότι είναι έτοιμο,η οδοντογλυφίδα πρέπει να βγαίνει καθαρή.
9. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
10. Το σερβίρουμε απλά ή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με λίγη λιωμένη DREAM CREAM και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένα φουντούκια

 

Extra tips:

· Τα αυγά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (τουλάχιστον 30 λεπτά εκτός ψυγείου)

· Προσθέτουμε μια ψιλή πρέζα αλάτι για να γίνει η μαρέγκα ακόμη πιο σφιχτή

· Από τη στιγμή που θα προσθέσουμε το αλεύρι δεν ανακατεύουμε πολύ τη ζύμη

Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο και φαγητό


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *