Κέικ πραλίνας πανεύκολο της στιγμής, από τo sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα πεντανόστιμο, αφράτο κέικ με πραλίνα με μπόλικη συνταγή μέσα και έξω που το κάνει ακόμα πιο ζουμερό και απόλυτα δελεαστικό. Μια πανεύκολη συνταγή της στιγμής (από εδώ) για να απολαύσετε ένα υπέροχο κέικ με λίγα υλικά που θα γίνει το αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα, Noυτέλα) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μέτρια αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 200 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για την σαντιγί
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο
  • 80-100 γρ. ζάχαρη άχνης
  • 2 βανιλίνες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα την πραλίνα και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί. Μετά προσθέτετε το γάλα και το μείγμα αλευριού-μπέικιν και συνεχίζετε το ανακάτεμα με την σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε ένα λείο και χωρίς σβώλους μείγμα.
  3. Αδειάζετε το έτοιμο μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. στρωμένη με λαδόκολλα ή σε αντίστοιχο ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Το απλώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45 λ περίπου. Το βγάζετε από τον φούρνο, το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
  4. Για την σαντιγί: Ρίχνετε την κρύα κρέμα γάλακτος σε μεγάλο καθαρό μπολ και τη χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά. Μετά προσθέτετε την ζάχαρη άχνη και τις βανιλίνες και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί σαν γιαούρτι που να κάνει πτυχές και να στέκεται.
  5. Όταν το κέικ κρυώσει τελείως το ξεφορμάρετε σε στρογγυλή πιατέλα σερβιρίσματος και με την βοήθεια ενός μεγάλου πριονωτού μαχαιριού το κόβετε οριζόντια στη μέση. Βγάζετε το επάνω μέρος του κέικ και στην επιφάνεια του πρώτου απλώνετε ομοιόμορφα τα 2/3 της ποσότητας της σαντιγί. Σκεπάζετε τη σαντιγί με το επάνω μέρος του κέικ.
  6. Μεταφέρετε την υπόλοιπη σαντιγί και σακούλα ζαχαροπλαστική με ακροφύσιο “αστέρι”, και διακοσμείτε όλη την επιφάνεια του κέικ. Σερβίρετε αμέσως το κέικ σας, το οποίο μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο σας για 2-3 ημέρες. Επίσης μπορείτε να καταψύξετε μόνο το κέικ κομμένο σε φέτες και κάθε φορά που θα ξεπαγώνετε ένα κομμάτι θα μπορείτε να το διακοσμείτε με φρέσκια σαντιγί.
  7. Σημείωση: Για έξτρα σοκολατένια γεύση προσθέστε μερικές νιφάδες σοκολάτας στη σαντιγί ή μερικές σταγόνες σοκολάτας μέσα στο μείγμα του κέικ.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε φωτογραφίες βήμα βήμα

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://www.sintayes.gr/syntages/keik-pralinas-paneykolo-tis-stigmis/?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *