Σοκολατένιο κέικ με Kahlua, από την Aριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Συστατικά
- Συστατικά για το κέικ
- 145 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
- 1 κγ baking powder
- 130 γρ γάλα
- ¾ του φλιτζανιού καφέ χλιαρό
- 1 βανίλια
- 120 γρ βούτυρο
- 250 γρ ζάχαρη
- ½ κγ αλάτι
- 4 μεγάλα αβγά
- 1/3 του φλιτζανιού Kahlua
- Συστατικά για την βουτυρόκρεμα
- 170 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 1/3 φλιτζανιού Kahlua
- 70 γρ άχνη ζάχαρη
- 50 γρ κρέμα γάλακτος
- 110 γρ βούτυρο
- ¾ κούπας φουντούκια καβουρδισμένα
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για το κέικ σοκολάτας: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175.
- 2.Λιώνουμε τη σοκολάτα με Ben Marie .
- 3.Ανακατεύουμε μαζί,το αλεύρι,το κακάο, το baking, το γάλα, τον καφέ, την Kahlua και την βανίλια.
- 4.Στο mixer με φτερό χτυπάμε το βούτυρο τη ζάχαρη το αλάτι με μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για περίπου δυο λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά, ένα ένα, ένα κάθε φορά μέχρι να απορροφηθούν πλήρως. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι ,και τέλος τη σοκολάτα.
- 5.Βουτυρώνω την φόρμα και την πασπαλίζω με κακάο.
- 6.Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά. Δοκιμάζω με το μαχαίρι και όταν αυτό βγαίνει καθαρό το κέικ μας είναι έτοιμο.
- 7.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
- 8.Εκτέλεση για την επικάλυψη: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- 9.Χτυπάμε τη σαντιγί.
- 10.Προσθέτουμε την Kahlua με την σοκολάτα.
- 11.Σε υψηλή ταχύτητα στο mixer προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο .
- 12.Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
- 13.Περνάμε τα φουντούκια ελαφρώς από μπλέντερ,και τα καβουρδίζουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- 14.Στήσιμο γλυκού: Με ένα πριονοτό μαχαίρι κόβουμε το κέικ στη μέση. Αλείφουμε με τη βουτυρόκρεμα. Τοποθετούμε το πάνω μέρος του κέικ και αλείφουμε όλο το κέικ με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα. Πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα φουντούκια .
https://ionsweets.gr/recipe-items/sokolatenio-keik-me-kahlua/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σουφλέ με μαύρη σοκολάτα, Grand Marnier και σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και...
Μους σοκολάτας με μύρτιλα, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Νηστίσιμα brownies με ταχίνι, από το ionsweets.gr!
Πανεύκολο κέικ μόνο με ασπράδια και το μυστικό για σωστό βουτύρωμα και αλεύρωμα μιας φόρμας, από το ...
Νηστίσιμο μηλοπιτάκι, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Pandoro mini με ION Patisserie Cover Cream, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση