Κέικ μανταρινιού, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα μυρωδάτο, λόγω του μανταρινιού, κέικ το οποίο γίνεται ακόμα πιο προκλητικό χάρη στο λεπτό αρωματικό του σιρόπι.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. μανταρίνια, πλυμένα, με τη φλούδα τους
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 5 αβγά, χτυπημένα ελαφρώς με ένα σύρμα
  • 200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  • λίγο βούτυρο Lurpak λιωμένο και λίγο αλεύρι, για το ταψάκι
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • χυμός από 2 μανταρίνια
  • χυμός από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Βάζουμε τα μανταρίνια σε κατσαρόλα, με νερό που να τα σκεπάζει κατά δύο δάχτυλα, και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 30-45 λεπτά – ελέγχουμε τακτικά με ένα πιρούνι και, αν αυτό τα τρυπά με ευκολία, τότε είναι έτοιμα. Τα στραγγίζουμε, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια σε μια επιφάνεια κοπής ή σε ένα μπολ. Αφαιρούμε κουκούτσια και τις χοντρές ίνες, αλλά όχι τις φλούδες. Πολτοποιούμε τα μανταρίνια μαζί με τις φλούδες τους στον πολυκόφτη, ρίχνοντας μαζί και τον χυμό που έβγαλαν όταν τα κόψαμε.

Αδειάζουμε τον πολτό σε μεγάλο μπολ και τον ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, τα οποία ρίχνουμε με τη σειρά: ζάχαρη, αβγά, αμυγδαλόσκονη, μπέικιν πάουντερ  και βανίλια.  Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το με ένα μαχαίρι –  θα πρέπει να βγαίνει καθαρό, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι λίγο πριν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο.

Για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με τους χυμούς για 4 λεπτά, μετρώντας από τη στιγμή που το σιρόπι θα αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το ζεστό κέικ με το εξίσου ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://www.steliosparliaros.gr/suntages/keik-mpiskota/keik/cake-mantariniou/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *