Απλό κέικ με μέλι, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτό το κέικ με μέλι είναι εύκολο και μοσχοβολά. Το απολαμβάνουμε με ζεστό καφέ ή τσάι ή το δίνουμε στα παιδιά για το κολατσιό του σχολείου.

Με τον καιρό να γίνεται ολοένα και πιο φθινοπωρινός, αυτό το κέικ με μέλι φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, σωστά;

Αυτό το κέικ λοιπόν μοσχοβολά μέλι και κανέλα. Είναι αφράτο αλλά όχι ανάλαφρο. Η υφή του είναι πιο πυκνή, γεγονός που το κάνει εξαιρετικά χορταστικό. Ο Κωστής προτιμά να το απολαμβάνει με το απογευματινό του τσάι, ενώ ακόμα και τα κορίτσια που δεν βλέπουν το μέλι εντελώς θετικά ακόμα, το τρώνε ευχάριστα.

Το φτιάχνουμε με λίγα και βασικά υλικά. Η προσθήκη βουτύρου δίνει στο κέικ πλούσια γεύση και υφή. Εάν ωστόσο για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ίση ποσότητα καλαμποκέλαιου.

Μερίδες: 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ

Προετοιμασία: 15 mins
Μαγείρεμα: 50 mins
Συνολικά: 1 hr 5 mins

 

Υλικά

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

▢300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▢1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
▢½ κ.γ. κανέλα
▢150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
▢30 γρ. καλαμποκέλαιο
▢70 γρ. ζάχαρη καστανή
▢3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
▢260 γρ. μέλι
▢140 ml φρέσκο γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Όποτε χρειάζεται, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και με μια ελαστική σπάτουλα ξεκολλάμε τη ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. Σταματάμε το μίξερ αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και τη χτυπάμε ελαφρά πάνω στον πάγκο εργασίας μας.
Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού το ξεφορμάρουμε.

 

https://theonewithallthetastes.com/2021/10/honey-cake/

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *