Μια πραλίνα φουντουκιού που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!
Πραλίνα φουντουκιού με γεύση bueno, από τον Γιώργο Τσούλη!







ΒΑΖΑ: 1
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 5Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
220 γρ. φουντούκια
70 γρ. κουβερτούρα λευκή, πολύ ψιλοκομμένη
20 γρ. σοκολάτα γάλακτος, πολύ ψιλοκομμένη
20 γρ. ηλιέλαιο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.
2Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και το βάζουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.
3Αδειάζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και χτυπάμε για 7 λεπτά μέχρι να πάρουν την μορφή κρέμας.
4Στο σημείο αυτό σταματάμε και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο, φροντίζοντας να έχουμε κόψει την σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια.
5Τέλος ρίχνουμε το ηλιέλαιο ανακατεύοντας άλλη μια φορά και τοποθετούμε σε βάζο.
#tsoulotip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ηλιέλαιο με βούτυρο ώστε να πάρουμε ένα πιο στέρεο άλειμμα.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Πώς να φτιάξετε σπιτική «μερέντα» - Δύο τρόποι", από το icookgreek.com!
Ωμή σούπερ υγιεινή πραλίνα φουντουκιού, από τον Ολιστικό Σύμβουλο Υγείας Παναγιώτη Τσινταβή και το p...
Σπιτική «μερέντα» με κουβερτούρα, από το icookgreek.com!
Σπιτική πραλίνα φουντουκιού χωρίς γλουτένη, από την Βίκυ Βογιατζή και το vivoglutenfree.com!
Σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού από την Αργυρώ!
Εύκολη σπιτική μερέντα με πραγματικά φουντούκια, χωρίς ζάχαρη, από το "Η τροφή μας το φάρμακό μας"!
Αφήστε μια απάντηση