Πραλίνα φουντουκιού με γεύση bueno, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΒΑΖΑ: 1
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 5Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

Μια πραλίνα φουντουκιού που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!

 

ΥΛΙΚΑ

220 γρ. φουντούκια

70 γρ. κουβερτούρα λευκή, πολύ ψιλοκομμένη

20 γρ. σοκολάτα γάλακτος, πολύ ψιλοκομμένη

20 γρ. ηλιέλαιο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   207    10%
ΒΑΖΑΛίπος   18.6g    27%
ΒΑΖΑKορεσμένα   3.2g   16%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   3.8g     8%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    8.7g    3%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    5.7g       6%
ΒΑΖΑΑλάτι   0g    0.00%
ΒΑΖΑΙνες    2.2g     9%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.

2Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και το βάζουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.

3Αδειάζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και χτυπάμε για 7 λεπτά μέχρι να πάρουν την μορφή κρέμας.

4Στο σημείο αυτό σταματάμε και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο, φροντίζοντας να έχουμε κόψει την σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια.

5Τέλος ρίχνουμε το ηλιέλαιο ανακατεύοντας άλλη μια φορά και τοποθετούμε σε βάζο.

#tsoulotip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ηλιέλαιο με βούτυρο ώστε να πάρουμε ένα πιο στέρεο άλειμμα.

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *