Γλυκιά πίτσα με σπιτική μερέντα και ξηρούς καρπούς, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- 1 βάση για πίτσα έτοιμη η σπική
- Για τη σπιτική μερέντα
- 250 γρ. βούτυρο
- 4-5 κουταλιές σοκολάτα σκόνη ή κακάο
- 100 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα σε σκόνη στο μπλέντερ
- 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι
- Για το γαρνίρισμα
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί
- καρύδια
- φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζετε τη ζύμη για πίτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της βασικής συνταγής.
- Για τη σπιτική μερέντα: Αφήνετε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί (είτε στο χέρι είτε στο μίξερ) μέχρι να γίνουν μια μάζα και να μην ξεχωρίζουν μεταξύ τους.Τοποθετείτε τη μερέντα στη συντήρηση του ψυγείου σας για 30′ περίπου.
- Απλώνετε τη σπιτική μερέντα στη ψημένη βάση για πίτσα, περιχύνετε με τη λευκή σοκολάτα και γαρνίρετε με τους ξηρούς καρπούς.
Συμβουλή
Στη ζύμη για πίτσα μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στα υλικά και 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού από την Αργυρώ!
Σπιτική πραλίνα φουντουκιού - homemade Nutella (5 ingredients recipe) ,από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη κα...
Απολαυστική Πραλίνα με μέλι –Chocolate with thyme pollen honey, και σε ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΕΚΔΟΧΗ από το food...
Σπιτική πραλίνα φουντουκιού για μικρά και μεγάλα παιδιά από τον Στέλιο Παρλιάρο!!
Γλυκά πεινιρλί με γέμιση σοκολάτας, από την Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος!
Σπιτική «μερέντα» με κουβερτούρα, από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση