Pancakes αφράτα με παγωτό και πραλίνα φουντουκιού, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Με όλα αυτά φθάσαμε εδώ που φθάσαμε, στα 10 χρόνια συνταγών και συνεχίζουμε…!

Ευχαριστώ που βρίσκεστε δίπλα μου και φυσικά που με εμπιστεύεστε!

Και εις άλλα με υγεία..!!!

Θα σας κεράσω τώρα φανταστικά αφράτα Pancakes με πραλίνα και παγωτό για να γιορτάσετε μαζί μου αυτήν την επέτειο!!!!

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 100γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200ml φρέσκο γάλα (το βγάζουμε για λίγη ώρα απ’ το ψυγείο για να μην είναι παγωμένο)
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι υγρή
  • 1/3 κουτ.γλ. αλάτι
  • 170γρ. αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο ή 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού baking powder

Για τη γαρνιτούρα:

  • σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού (για σπιτική σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού κλικ εδώ )
  • παγωτό με γεύση μπανάνα (συνταγή για σπιτικό κίτρινος παγωτό μπανάνα όπως του εμπορίου κλικ εδώ )

Στην πράξη: 

  • Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν μαζεύοντας με σπάτουλα το υλικό που μένει στα πλαϊνά προς το κέντρο. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, την εσάνς, το αλάτι και τέλος το αλεύρι χτυπώντας μέχρι να αποκτήσουμε έναν πυκνό χυλό (το μείγμα θα μοιάζει λίγο πιο σφιχτό από αυτό για τις κρέπες). Προσθέτουμε εάν κριθεί απαραίτητο λίγο επιπλέον αλεύρι εάν είναι νερουλό ή λίγο έξτρα γάλα εάν κολλάει πολύ στο κουτάλι. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε το μείγμα για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε λίγη μαργαρίνη εσωτερικά και ζεσταίνουμε. Παίρνουμε με μια μικρή κουτάλα μια ποσότητα μείγματος και σχηματίζουμε στο κέντρο του τηγανιού ένα στρογγυλό χοντρουλό δίσκο μικρής διαμέτρου. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά απ’ τη μια πλευρά και μόλις σταθεί και φουσκώσει η κάτω πλευρά και κάνει λεπτή ροδαλή κρούστα γυρίζουμε κι από την άλλη. Μεταφέρουμε σε πιάτο.Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα (τα επόμενα pancakes βγαίνουν καλύτερα από το πρώτο!).
  • Ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων πραλίνα φουντουκιού ή σε μπρίκι μαζί με λίγο γάλα να μαλακώσει. Κάνουμε μια στοίβα με τα μισά pancakes, τ’αλείφουμε με την πραλίνα ενδιάμεσα και τέλος σερβίρουμε με το παγωτό. Ομοίως κάνουμε και με τα υπόλοιπα pancakes.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Tip! Προσωπικά φτιάχνω τα pancakes σε σχαροτήγανο ώστε να πάρουν σχήμα σαν μαργαριτούλα. Εάν δεν θέλουμε να καταναλώσουμε όλα τα pancakes την ίδια στιγμή, μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο σκεπασμένα και όταν θελήσουμε απλά να τα ζεσταίνουμε ελαφρώς.

Καλή σας απόλαυση!

Φιλικά,

Μαριφάνη

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2021/08/pancakes-10.html?fbclid=IwAR3cMmsIaV1BsBBLhgr9LPrqToRLmP_jr7eMcxH0kVlT7NYHmLQFv5Sr-IY

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *