Γεμιστά pancakes με σοκολάτα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια νέα συνταγή κατάλληλη για πρωινό, σνακ και brunch για παιδιά και ενήλικες που αγαπάνε τη σοκολάτα και τα γλυκά. Γεμιστά pancakes με σοκολάτα, λαχταριστά και πεντανόστιμα.

ΤΕΜΑΧΙΑ  8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   2/5

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

350-400 γρ. σοκολάτα, χοντροκομμένη

270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

260 ml γάλα, πλήρες

6 γρ. μαγειρική σόδα

4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 μέτρια αυγά

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το ψήσιμο:

Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

Σιρόπι σοκολάτας

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   400  20%
ΒΑΖΑΛίπος    18.2g  26%
ΒΑΖΑKορεσμένα    11.9g   60%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες     7.9g   16%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    52g   20%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    26.8g    30%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.4g     6.67%
ΒΑΖΑΙνες     2.2g   9%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο πολύ καλά.
2Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μέσα το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ , το γάλα και τη ζάχαρη.
3Αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
4Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.
5Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και το βρέχουμε με ελαιόλαδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
6Βάζουμε από πάνω στη συνέχεια λίγα κομμάτια σοκολάτας και από πάνω βάζουμε άλλες 2 κουταλιές από το μείγμα.
7Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
8Μόλις είναι έτοιμο , το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.
9Σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.
#tsoulotip: Αν αφήσουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για μία μέρα θα γίνει ακόμη πιο αφράτη και νόστιμη. Δεν πρέπει να καίει πολύ το τηγάνι, για να μην καεί έξω και δεν ψηθεί μέσα.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/gemista-pancakes-me-sokolata

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *