Υλικά:
2 κούπες φουντούκια ωμά
4 κ.σ. χαρουπόσκονη …Το sokolatomania.gr προτείνει χαρουπόσκονη Creta Carob
2 κ.σ. χαρουπόμελο ….Το sokolatomania.gr προτείνει χαρουπόμελο Creta Carob
2 κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης
2 κ.σ. βιολογικό σησαμέλαιο
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C στον αέρα. Ψήστε τα φουντούκια για 20 λεπτά (στα 10 λεπτά ανακατέψτε τα). Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα 5′ να κρυώσουν λίγο και ξεφλουδίστε τα τρίβοντάς τα με μια υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας.
Χτυπήστε τα φουντούκια στην κουζινομηχανή με τη λεπίδα S μέχρι να γίνουν βελούδινη κρέμα (στην αρχή τα φουντούκια θα γίνουν σκόνη και στη συνέχεια λόγω θερμότητας θα βγουν τα έλαια του φουντουκιού και το μίγμα θα αποκτήσει κρεμώδη υφή).
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
Αποθηκεύστε σε γυάλινο βάζο.
Απολαύστε το άλειμμα πάνω στις υπέροχες τηγανίτες.
Version in English
For naughty breakfasts in bed…
Ingredients:
2 cups raw hazelnuts
4 Tbsp carob powder
2 Tbsp carob syrup
2 Tbsp wholegrain tahini
2 Tbsp bio sesame oil
Instructions:
Preheat the oven at 150°C. Roast the hazelnuts for 20 minutes (in 10 minutes stir them with a spoon). Take them out of the oven, leave them 5′ to cool down a little and peel them by rubbing them in a kitchen towel.
Put the hazelnuts in the food processor and blend until they become a velvety cream.
Add the rest of the ingredients and blend until they become a paste.
Store in a glass jar.
Αφήστε μια απάντηση