Cake pops με κουβερτούρα και άσπρη σοκολάτα, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από το “Elena’s taste” και το glouteni.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τα cake pops είναι μια πολύ ωραία λύση για παιδικό πάρτι και όχι μόνο, γιατί είναι πολύ νόστιμα ,με λίγα υλικά και πολύ εντυπωσιακά.Αν έχετε βαρεθεί τα κέικ στα πάρτι είναι η ιδανική λύση .Η συνταγή είναι χωρίς γλουτένη.

Χρόνος προετοιμασίας  2 ώρες

Χρόνος  παγώματος  3 ώρες

Βαθμός δυσκολίας  +

Υλικά

Σοκολατένια  cake pops ( 25 κομμάτια)

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 300 γρ. τριμμένο κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 100 γρ. κουβερτούρα χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 300 γρ. κουβερτούρα χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 κ.σ σπορέλαιο

Λευκά cake pops (25 κομμάτια)

  • 300 γρ. τριμμένο κέικ βανίλιας χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 100 γρ άσπρη κουβερτούρα χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 2 κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 300 γρ. άσπρη κουβερτούρα χωρίς γλουτένη (gluten free)
  • 1 κ.σ σπορέλαιο

Διακόσμηση

  • 120 γρ.  πολύχρωμη τρούφα,μπαλάκια κ.λ.π. για διακόσμηση
  • 50 πλαστικά στικς  για γλειφιτζούρια ή ξυλάκια για σουβλάκια κομμένα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω από τα 1οο γρ. κουβερτούρας που την έχουμε κόψει κομματάκια.Αφήνουμε για 3′ και μετά ανακατώνουμε καλά να λιώσει τελείως  η κουβερτούρα.
  2. Ρίχνουμε την γκανάς σοκολάτας στο τριμμένο κέικ σοκολάτας και ζυμώνουμε καλά.
  3. Αφήνουμε  το μείγμα στο ψυγείο 1 ώρα και μετά κάνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας.Μπορούμε να τα κάνουμε την προηγούμενη μέρα και την επόμενη να τα σοκολατώσουμε.
  4. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και τα λευκά μπαλάκια.
  5. Την κουβερτούρα την λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το σπορέλαιο.
  6. Τα cake pops τα βγάζουμε από το ψυγείο λίγα λίγα, τους βάζουμε τα στίκς και τα βουτάμε στη σοκολάτα .Τα αφήνουμε 2′ και μετά τα πασπαλίζουμε με τα πολύχρωμα στολίδια και τα στερεώνουμε κάπου όρθια (σε ένα κομμάτι φελιζόλ) μέχρι να στεγνώσει η κουβερτούρα.
  7. Διατηρούνται και εκτός ψυγείου.

http://www.glouteni.gr/index.php/cake-pops-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *