Γρήγορα σοκολατένια γλειφιτζούρια, από τον Γιώργο Τσούλη!







ΤΕΜΑΧΙΑ 12-14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 30Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
150 ml. ζαχαρούχο γάλα
120 γρ. κακάο
280 γρ. μπισκότο τύπου digestive, θρυμματισμένο και έξτρα για το πασπάλισμα
Λευκή σοκολάτα λιωμένη για το σερβίρισμα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες 136 7%
Λίπος 4.7g 7%
Kορεσμένα 1.2g 6%
Πρωτεΐνες 3.5g 7%
Yδατάνθ. 23.3g 9%
Σάκχαρα 6.7g 7%
Αλάτι 0g 0.00%
Ινες 2.8g 12%
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, φοράμε γάντια μίας χρήσης και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα.
2Πλάθουμε μπαλάκια των 20γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Μεταφέρουμε το πιάτο στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3Αφαιρούμε τα μπαλάκια από το ψυγείο και τα περνάμε στο κάθε μπαλάκι ξυλάκι για γλειφιτζούρι.
4Βουτάμε τα γλειφιτζούρια σε λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με μπισκότο.
5Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Σε περίπτωση που σας βγει πολύ σφιχτό το μείγμα, μπορείτε να λαδώσετε τα χέρια σας ώστε να πλάσετε πιο εύκολα.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/grigora-sokolatenia-gleifitzouria






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τα τέλεια σπιτικά twix, από την Μαίρη Φρέση και το toftiaxa.gr!
Σοκολάτες/παστάκια τύπου Kinder Pingui, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Cake pop, από την Nestlé και το nestlenoiazomai.gr!
Cake pops σοκολάτας με βουτυρόκρεμα, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!
Cake pops από την Άννα και το " Chefoulis.gr" !
Γλειφιτζούρια σοκολάτας με Μerenda και Oreo από τη Αργυρώ και το Argiro.gr!!
Αφήστε μια απάντηση