Γρήγορα σοκολατένια γλειφιτζούρια, από τον Γιώργο Τσούλη!

ΤΕΜΑΧΙΑ  12-14

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ

ΑΝΑΜΟΝΗ 30Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  1/5

Γρήγορο και οικονομικό επιδόρπιο που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι!

 

ΥΛΙΚΑ

150 ml. ζαχαρούχο γάλα

120 γρ. κακάο

280 γρ. μπισκότο τύπου digestive, θρυμματισμένο και έξτρα για το πασπάλισμα

Λευκή σοκολάτα λιωμένη για το σερβίρισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    136    7%
ΒΑΖΑΛίπος    4.7g   7%
ΒΑΖΑKορεσμένα   1.2g   6%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    3.5g   7%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   23.3g   9%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   6.7g    7%
ΒΑΖΑΑλάτι    0g    0.00%
ΒΑΖΑΙνες    2.8g    12%

by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, φοράμε γάντια μίας χρήσης και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα.

2Πλάθουμε μπαλάκια των 20γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Μεταφέρουμε το πιάτο στο ψυγείο για 30 λεπτά.

3Αφαιρούμε τα μπαλάκια από το ψυγείο και τα περνάμε στο κάθε μπαλάκι ξυλάκι για γλειφιτζούρι.

4Βουτάμε τα γλειφιτζούρια σε λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με μπισκότο.

5Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.

 

#tsoulotip: Σε περίπτωση που σας βγει πολύ σφιχτό το μείγμα, μπορείτε να λαδώσετε τα χέρια σας ώστε να πλάσετε πιο εύκολα.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/grigora-sokolatenia-gleifitzouria



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *